Pakiet holowniczy

alaska_k

Fachowiec
W moim przypadku samochód pojawił się dostępny od ręki z hakiem i był jeszcze przeceniony o ponad 9000zł w stosunku do ceny z konfiguratora.
Nowy bez przebiegu? Nie wiedziałem że oferty na nowe auta też się jeszcze trafiają z obniżkami. Myślałem że jak Tesla już i tak mocno obniżyła ceny to obniżki na nowe auta bez przebiegu sie nie trafiają.

Konrad100

Zadomawiam się
Nowy bez przebiegu? Nie wiedziałem że oferty na nowe auta też się jeszcze trafiają z obniżkami. Myślałem że jak Tesla już i tak mocno obniżyła ceny to obniżki na nowe auta bez przebiegu sie nie trafiają.
Tak nowy pojawił się na stronie dostępny od ręki. LR+ hak. Hak mi nie był potrzebny ale był w nim już skonfigurowany. VIN dostałem zaraz po zamówieniu.

KrzysztofFly

Moderator
Tak nowy pojawił się na stronie dostępny od ręki. LR+ hak. Hak mi nie był potrzebny ale był w nim już skonfigurowany. VIN dostałem zaraz po zamówieniu.
Tak, często były takie obniżki na auta "z placu" przed ostatnią obniżką ceny w styczniu. Jednak od czasu obniżki raczej takich okazji nie było. Co nie oznacza, że kiedyś znowu nie będzie. Kurs złotego do Euro i Dolara jest dosyć niski i stabilny, więc wszystko się może zdarzyć, jednak czy i kiedy, to tego nie wie nikt ;).

KrzysztofFly

Moderator
Problem jest taki że TMY LR z hakiem nie załapie się na dopłate z "Mój elektryk" więc muszę kupić bez haka i doposażyć.
To w sumie jak nie chcesz czekać, to bierz coś dostępnego od ręki. Hak domówisz sobie później (i raczej będzie to dokładnie ten sam hak, jak ten montowany w fabryce), do tego jest nawet możliwość, że mobilny serwis zamontuje go u Ciebie w domu, a cena jest nawet o niecałe 500zł niższa.
Ja sam od czasu jak się pojawiła opcja w sklepie, coraz intensywniej się nad nim zastanawiam.

KrzysztofFly

Moderator
Zapisałem się na montaż haka we wrześniu 22 jak odbieralem Y i do dzisiaj czekam na kontakt 😀
Pewnie aż tak Ci nie zależy, bo byś ich dusił ;).
W sumie są dostępne na rynku zestawy aftermarketowe, w tym z Oris (czyli to oryginał) , Brink i Rameder.
Kwestia tylko, że wtedy w oprogramowaniu nie będzie się włączał tryb przyczepy, jednak cena z montażem poza ASO powinna zamknąć się w połowie kosztu w Tesli.

alaska_k

Fachowiec
Pewnie aż tak Ci nie zależy, bo byś ich dusił ;).
W sumie są dostępne na rynku zestawy aftermarketowe, w tym z Oris (czyli to oryginał) , Brink i Rameder.
Kwestia tylko, że wtedy w oprogramowaniu nie będzie się włączał tryb przyczepy, jednak cena z montażem poza ASO powinna zamknąć się w połowie kosztu w Tesli.
Czy tryb przyczepy jest potrzebny do obsługi świateł w zamontowanym na haku elemencie czy spełnia inne funkcje? W sumie hak potrzebuję do bagażnika na rowery ze światłami wiec nie wiem czy tryb przyczepy w takim przypadku jest wymagany czy też nie?