paradox MG4 XPOWER - czy wyznawcy Elona wyskoczą ze swoich Tesli?

vwir

Pionier e-mobilności
O - wreszcie jakiś filmik który ma sens. To nie zapamiętywanie ustawień to absolutna porażka. Nie wierzę, że za chwilę tego nie poprawią jakąś aktualizacją. No i ja mam tak jak Balkan - wolałbym zwykły przycisk start/stop, zamiast musieć za każdym razem zamykać auto, bo inaczej będzie cały czas świeciło i dmuchało. To jest dla mnie drugi ogromny minus.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
no to jeszcze test balkana:

kilka ciekawostek negatywnych tez wyszlo
No i już trochę więcej wiemy. Nigdy nie oglądałem balkana ale podobają mi się te słowa o właściwościach jezdnych. Przede wszystkim auto ma służyć do jeżdżenia a potem cała reszta i to widać by zrobiło duże wrażenie na recenzencie. Swoją drogą ciekawe czasy że taki krytyk motoryzacyjny zachwyca się prowadzeniem samochodu i to w dodatku chińskiego. Znamienne też są słowa o cenie no niestety ale cenowo pozamiatali.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
O - wreszcie jakiś filmik który ma sens. To nie zapamiętywanie ustawień to absolutna porażka. Nie wierzę, że za chwilę tego nie poprawią jakąś aktualizacją. No i ja mam tak jak Balkan - wolałbym zwykły przycisk start/stop, zamiast musieć za każdym razem zamykać auto, bo inaczej będzie cały czas świeciło i dmuchało. To jest dla mnie drugi ogromny minus.
Wiesz może to jest kwestia recenzentów w Polsce że nie są przygotowani w szczegółach do recenzji samochodów. Dla mnie ta funkcja że samochód się nie wyłącza jeżeli go nie zamykam jest dobra bo często i jest potrzebna i w drugą stronę nie można tego obejść. Natomiast wydaje mi się że jest to w menu do ustawienia, tak samo dziwne jest że nie ma wyświetlania temperatury zewnętrznej podczas w innych testach widać wyraźnie temperaturę zewnętrzną na wyświetlaczu centralnym. Nie wiem o co tu chodzi ale może Chińczycy się trochę motają softwarowo.

miv

Posiadacz elektryka
Nie wierzę, że za chwilę tego nie poprawią jakąś aktualizacją.
Z tego co się orientuję, to brytyjscy nabywcy również mieli nadzieję na aktualizację tegoż, ale jak na razie bezowocnie. To "za chwilę" trwa dla niektórych ponad rok.

KrzyCh

Pionier e-mobilności
No Balkana testy są fajne i on potrafi się przyczepić i odkryć wady - cenne. Ale jeszcze do niedawna był elektro-sceptyczny dla zasady. Jak go czasem słucham, to z coraz większą otwartością mówi o EV.
A w tej recenzji to przeszedl sam siebie i powiedział nawet, że o malo co, a MG4 byłby jego pierwszym elektrykiem 😳.

To się jakiś trend robi wśród polskich dziennikarzy motoryzacyjnych 😂:
1. Caroseria
2. Petrolhead #1
3. Prawie Balkan…

Wczoraj dopiero zobaczyłem to

p0li

Pionier e-mobilności
dokładnie - mam podobne przemyślenia i jednak mimo calego hypu na MG, ta marka stanie koło Tesli na półeczce - "marki nie warte zainteresowania podczas poszukiwania nastepnego auta elektrycznego" ;)

Ev3

Pionier e-mobilności
Mam tak samo - wszystko co jego wkurza, mnie też by wkurzało.
I tego się właśnie obawiam wśród chińczyków najbardziej - jakichś koszmarnie głupich niedoróbek softu, które zasadniczo utrudnią eksploatacją na codzień.

Jedna tylko uwaga do Balkana - jest opcja, że parowanie na które narzekał, to skutek używania trybu Eco.
Przynajmniej w wielu innych elektrykach też wtedy klima i grzanie działają słabo.

vwir

Pionier e-mobilności
Z tego co się orientuję, to brytyjscy nabywcy również mieli nadzieję na aktualizację tegoż, ale jak na razie bezowocnie. To "za chwilę" trwa dla niektórych ponad rok.
Z tego co się orientuję, to rok temu MG4 nie miał one-pedal drive, ale jako iż klienci na to narzekali to już dołożyli. Więc trochę jednak słuchają klientów i coś tam robią.

vwir

Pionier e-mobilności
tak samo dziwne jest że nie ma wyświetlania temperatury zewnętrznej podczas w innych testach widać wyraźnie temperaturę zewnętrzną na wyświetlaczu centralnym
Trochę szczegółów: https://www.mgevs.com/threads/outside-air-temperature-and-mg-4.10561/post-242265
W skrócie: było, potem zepsuli i ostatnio znowu naprawili i już wróciło.

Dla mnie ta funkcja że samochód się nie wyłącza jeżeli go nie zamykam jest dobra bo często i jest potrzebna
Możesz podać przykład kiedy jest potrzebna? Bez złośliwości - z ciekawości pytam.