paradox MG4 XPOWER - czy wyznawcy Elona wyskoczą ze swoich Tesli?

Ev3

Pionier e-mobilności
O ile dobrze zrozumiałem @cooler napisał że przy hamowaniu można się zdziwić także, a może przede wszystkim w aucie AWD ;)

Ja osobiście, jak już PGD uruchomi salon w Dąbrowie Górniczej i obejrzę sobie MG4 na własne oczy
Pod Poznaniem właśnie uruchomili kilka.
Obejrzałem sobie, czekam na jazdę próbną.
Podobało mi się.

Jak odkupią moje obecne auto i wypożyczą MG4 na próbę w dalszej trasie, która wypadnie pozytywnie, to kto wie?

chess_m

Posiadacz elektryka

Ev3

Pionier e-mobilności
Krotoski?
No właśnie nie.
Krotoski dużo obiecywał, ale niewiele zrobił.
Całkiem przypadkowo trafiłem na salony grupy Bemo Motors, dzień po otwarciu.
Byłem w Swarzędzu-Jasinie (kiedyś Szpot teraz Auto-Club), a mają jeszcze jeden w Jelonku.
Uwaga - salon był jeszcze bez oznaczeń MG, trzeba wjechać na teren Auto-Club i szukać po autach.
Jaką wersję?
Niestety podstawową i to w kiepskich kolorach.
W Jelonku jest ponoć pomarańczowa, jutro przejadę się oblukać.
Czy oferują jakieś finansowanie?
Tego jeszcze nie wiedzą, gadają ponoć z bankami.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość

jak pierwsze wrażenia?

cooler

Pionier e-mobilności
No właśnie nie.
Krotoski dużo obiecywał, ale niewiele zrobił.
Całkiem przypadkowo trafiłem na salony grupy Bemo Motors, dzień po otwarciu.
Byłem w Swarzędzu-Jasinie (kiedyś Szpot teraz Auto-Club), a mają jeszcze jeden w Jelonku.
Uwaga - salon był jeszcze bez oznaczeń MG, trzeba wjechać na teren Auto-Club i szukać po autach.

No właśnie ja na razie zawiesiłem zakup, gdyż finansowanie jest kiepskie: ING 112% przy wpłacie rzędu 30%. Santander 110% ale przy wpłacie 45% (!). Mógłbym kupić za gotówkę, ale 5 lat amortyzacji mi się nie uśmiecha :( Więc szukam czegoś na ok 2 lata ale żeby RSSO nie było prawie 20%.
Jeżeli ktoś znalazł tańszy leasing to proszę o priv, bo auto jest fajne, ale nie lubię jak mnie d..pa boli po kontakcie z bankiem.

Ev3

Pionier e-mobilności
jak pierwsze wrażenia?
Z bankami - nie mają promocyjnych leasingów.
A przynajmniej mi takiego nie pokazali.
To zdecydowanie na minus, bo chciałbym wynajem, żeby się nie bujać ze stratą wartości za kilka lat - przewiduję dużą, więc w tym kontekście cena może nie być atrakcyjna.

Samo auto wygląda na dobrą alternatywę do EX30, jest zrobione bardziej zachowawczo (czyli mniej jak Tesla) i to duży plus.
Nie ma praktycznie żadnego z braków EX30 (brak schowka przed pasażerem czy fizycznych przycisków, dziwne plastiki), zachowując jego zalety w większości.
Będę obserwował temat, zobaczymy czy dadzą demówkę na weekend - to by mogło zdecydować.