S
Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27
Gość
w recenzjach coraz śmielsze porównania do Tesli 3
No i słusznie. Osiągi fajne, jadąc najtańszym modelem nic mi nie brakowało, w tej wersji na pewno jest wszystko co potrzeba dla wyznawcy prędkości i przyspieszenia.w recenzjach coraz śmielsze porównania do Tesli 3
zauważ proszę, że chińczycy dobrze pokombinowali z tym MG4 bo tak jakby wpasowuje się w te drobne wady Tesli tzn. twardość zawieszenia, promień skrętu, ogólna poręczność, hamulce itd. a jednocześnie są przygotowani do korzystania z plusów jakie oferuje Tesla np. SC ( gniazdo ładowania idealnie ustawione pod SC) to mi pachnie grubszym planem O M GNo i słusznie. Osiągi fajne, jadąc najtańszym modelem nic mi nie brakowało, w tej wersji na pewno jest wszystko co potrzeba dla wyznawcy prędkości i przyspieszenia.
Tesla ma swoje przewagi, akurat słabo eksponowane w pl (więc SC) i mobilny serwis, którego ostatnio się mocno rozmnożyło, ale dalej mi do miasta bardziej pasuje tańszy i mniejszy samochód.
Bo ustalmy, na trasę to żaden się nie nadaje łącznie z Teslami LR. Mi osobiście brakuje drugie tyle zasięgu żeby to było tak komfortowe jak normalna spalina. A wiem co mówię bo latam M3 LR głównie trasy.
Konkurencja zdrowa rzecz, akurat Tesla jest warta te parę złotych więcej, jest naprawdę dobrze wyceniona względem możliwości, ale ustalmy: większość ludzi nie potrzebuje 70% cudów jakie mam w Tesli. Ja sam jeżdżę różnymi samochodami, również takimi które nawet ABS i klimy nie mają i też nie narzekam (Toyota Tercel z 1997r którą uwielbiam), samochód dla mnie to nie nintendo ale ma się sprawnie i niezawodnie przemieszczać, zimą być ciepło i na głowę nie padać.zauważ proszę, że chińczycy dobrze pokombinowali z tym MG4 bo tak jakby wpasowuje się w te drobne wady Tesli tzn. twardość zawieszenia, promień skrętu, ogólna poręczność, hamulce itd. a jednocześnie są przygotowani do korzystania z plusów jakie oferuje Tesla np. SC ( gniazdo ładowania idealnie ustawione pod SC) to mi pachnie grubszym planem O M G
takie autko trzeba trzymać bo jakby wprowadzili czyste strefy z miastach to możesz zarejestrować jako zabytek i wszędzie wjedziesz(Toyota Tercel z 1997r którą uwielbiam)
zabytek od maja 2023 musi mieć 35 lat...takie autko trzeba trzymać bo jakby wprowadzili czyste strefy z miastach to możesz zarejestrować jako zabytek i wszędzie wjedziesz![]()
a to nie jest w przypadku zakupu w tym roku a jak byłeś posiadaczem wcześniej to możesz ?zabytek od maja 2023 musi mieć 35 lat..
W przypadku przednionapędowych aut - na pewno 4x4 warto dopłacić. Do tylnonapędowych - już nie. Nie mielą tak kołami i w dodatku zapewniają pewnien poziom realizmu zimą. Nie wiem jak inne 4x4 ale M3LR przyspiesza wprost nierealnie, nie czuć że jest ślisko, ale rzeczywistość dopada podczas hamowania. Mam wrażenie że auto szybciej przyspiesza po lodzie niż potem hamuje - co nie jednego zaskoczy, raczej nie pozytywnie.pytanie o 4x4 w EV : czy jest to warte dopłaty? pewnie najwięcej będzie wypowiedzi od użytkowników Tesli LR, ale może wypowiedzą się również użytkownicy którym nigdy tego nie brakowało?