Pato-Ladowanie na SuC

topek

Zadomawiam się
Wracając pare dni temu z Krakowa do centralnej Polski podjechałem do Katowic (przy Orlenie) załadować MX na SuC

Zająłem ostatnie wolne stanowisko (są 4).
Po mnie podjechały w przeciągu minuty 3 tesle.
Mam fotkę z odjazdu gdzie stoją dwie i czekają.

Dwa stanowiska zajmowały tesle oklejone jako transport medyczny, czy cos takiego.

Wczoraj w Kostomlotach na zabojczych 45KW prędkości mialem czas i rozmawiałem z dwiema innymi osobami, kierowcami Tesli, ze wlasnie w Katowicach jest taka patologia, ze ten transport medyczny ma kilka Tesli i właściwie caly czas okupuje 2 z 4 ładowarek.
Jedne wożą klientów, pozostale są ladowane.
I tak wymiennie.

Sam sie cieszę darmowym SuC z moim MX ale takie zachowanie to skur*ysynstwo dla prywatnych ludzi

Tesla nic z tym nie moze zrobić? 🙄

Attachments

• PXL_20230817_174301683~3.jpg
    PXL_20230817_174301683~3.jpg
    512 KB · Liczba wyświetleń: 118

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Wracając pare dni temu z Krakowa do centralnej Polski podjechałem do Katowic (przy Orlenie) załadować MX na SuC

Zająłem ostatnie wolne stanowisko (są 4).
Po mnie podjechały w przeciągu minuty 3 tesle.
Mam fotkę z odjazdu gdzie stoją dwie i czekają.

Dwa stanowiska zajmowały tesle oklejone jako transport medyczny, czy cos takiego.

Wczoraj w Kostomlotach na zabojczych 45KW prędkości mialem czas i rozmawiałem z dwiema innymi osobami, kierowcami Tesli, ze wlasnie w Katowicach jest taka patologia, ze ten transport medyczny ma kilka Tesli i właściwie caly czas okupuje 2 z 4 ładowarek.
Jedne wożą klientów, pozostale są ladowane.
I tak wymiennie.

Sam sie cieszę darmowym SuC z moim MX ale takie zachowanie to skur*ysynstwo dla prywatnych ludzi

Tesla nic z tym nie moze zrobić? 🙄
W regulaminie SuC jest chyba zastrzeżenie co do ładowania pojazdów wykorzystywanych komercyjnie, wiec pewnie kwestia szepniecia słówka Tesli.

ciastek

Pionier e-mobilności
W regulaminie SuC jest chyba zastrzeżenie co do ładowania pojazdów wykorzystywanych komercyjnie
Tru.
To help ensure Superchargers are available for their intended use, we ask that you not charge your vehicle using a Supercharger if your vehicle is being used for a commercial purpose (such as a taxi or for ridesharing through services like Uber or Lyft), unless you charge on a pay per use basis.

STMS

Pionier e-mobilności
w Rydze nawet nie ma opłat za niedłączenie - skutkuje to tym, że jakiś gość trzyma tam tesle [ma chyba ze 3-4 szt] po wiele godzin podłączonych i podróżni nie mają się jak naładować - sprawdźcie w apce - prawie cały czas 100 % zajętości

w Kownie to samo ale ratuje 8 stanowisk a nie 4 jak Rydze i tam widziałem tylko 4 nieodłączone w trakcie mojego ładowania - po prostu poszli sobie na 8h do pracy do pobliskich biurowców ....

Last edited:

Michal

Moderator
Może też im ograniczyć prędkość ładowania, żeby nie chciało się ładować za darmo :D