Widział, jeden stoi w garażu i czeka na przyszły rok.4. Z tymi 5l opakowaniami to trochę jak z yeti - niby są ale nikt ich nie widział.
Szukam następnych 8 l.....
Widział, jeden stoi w garażu i czeka na przyszły rok.4. Z tymi 5l opakowaniami to trochę jak z yeti - niby są ale nikt ich nie widział.
Nie napisałem że nie istnieją bo teoretycznie u dystrybutora są. Dziwne jest tylko że praktycznie nikt ich nie sprzedaje, jedyne oferty jakie się pokazują to takie z drugiej ręki, tak jakby ktoś kupił na wyprzedaży i odsprzedawał z zyskiem na portalu aukcyjnym. Nie zanosi się też aby dostępność znacznie poprawiła się w przyszłości, zdaje się że koncern Hyundai odchodzi od tego rozwiązania w nowszych modelach. Niro EV ma recenzjach różowy płyn (pewnie ich standardowy), zobaczymy co będzie w nowej Konie oraz e-Soulu po liftingu.Proszę bardzo, kolejny 'dowód' że 5L istnieją 🤣
A takie dziwne numery towaru ma też KIA, jeśli chodzi o ten płyn..
A tak z ciekawości - jaką ma datę przydatności ? Powinna być wydrukowana na dolnej części 'tyłu' butelki.Widział, jeden stoi w garażu i czeka na przyszły rok.
Szukam następnych 8 l.....
Jeszcze rok.A tak z ciekawości - jaką ma datę przydatności ? Powinna być wydrukowana na dolnej części 'tyłu' butelki.
Hehe.. w ciągu 3,5 miesiąca nastukałem 15kkm.. sam nie wiem jak 🤣 Wydaje mi się, że przez wakacje, może włącznie z październikiem nastukam kolejne 15kkm.. a na pewno do następnej wiosny, i będzie konieczna wymiana płynu.
A gdzie to można kupić? Bo nabyłbym 5L.. a co do ceny za wymianę to jest mi nieznana, za to cena roboczgodziny wzrosła do 420 zł (z 350) tu u mnie w Toruniu.Faktycznie w Niemczech można kupić 10L płynu Hyundaia z dostawą do Polski, faktura i vatem 23% w cenie około 700zl. Usługa wymiany nie powinna być droższa niż 100-150zl, nie wiem ile teraz godzina serwisu, ale wg niemieckiego serwisu to jest traktowane jako 0.5 roboczogodziny.
Do tego musisz mieć europejski NIP.Można z tego co widzę dostać normalna fakturę, więc jak na firmę ktoś bierze to VAT odliczy i wrzuci w koszty.