Pożary samochodów spalinowych

eSUBA94

Posiadacz elektryka
Dziś mnie ten news zszokował. Czy w oplu są takie same klamki, jak w tesli (blokujące się podczas jazdy)?

W skrócie elektryczny opel po uderzeniu się zapalił, wewnątrz zwęglone zwłoki.

W spalinowych samochodach tylko raz o czymś takim słyszałem w okolicy, omówiony przez Jacka Balkana pożar nowego mercedesa na autostradzie.

jakby w tesli znaleziono zwęglową sztuczną proteze nogi to była by afera na całą polskę, kazdy by rozpisywał o tym że tesla uwięziła ludzi w środku!!

w spalinówce zamek może się nawet topić w temperaturze 50st uniemożliwiając otwarcia i nikt afery nie zrobi BO TO PRZECIEŻ DIESELEK

eSUBA94

Posiadacz elektryka
nie trzeba było długo czekać..
tym razem karetka! - zapaliła się sama z siebie w czasie jazdy!
zakazać dieslowych karetek
1747766229742.png

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Czy w środku spalił się ktoś? Bo to według mnie zupełnie różne rzeczy. Ja bym tego wypadku elektrycznego opla nie bagatelizował.

Ktoś komentował, że części leżały kilkadziesiąt metrów od wypadku, czyli w chwili uderzenia jechał co najmniej 72 kmh (20 m/s).

Od czasu spalinowego mercedesa, który zabił młodą kobietę, oraz wątku z teslami na X.com, który tu pokazałem, nic mnie tak nie zmartwiło.

umcus

Pionier e-mobilności
Nie wiem czy do tego wątku, czy do tego o kulcie zapierdalania. Padło na ten.
Opel, chyba Vectra. Natomiast model samochodu raczej nie ma znaczenia, po wyglądzie samochodu można założyć, że gość nie jechał wolno, tam są 3 pasy, ograniczenie 70 km/h i bardzo długa prosta. Czymkolwiek by nie jechał, nie skończyłoby się to dobrze.
1747895393788.png

1747895309996.png

1747895247009.png

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022

Najnowsze dyskusje