Problem z android auto - komunikat "Telefon nie odpowiada".

Octavo

Zadomawiam się
Port USB zamówiony przez ASO, ale pewnie to potrwa, bo w żadnym magazynie nie było części od ręki do wysyłki.

andrzejkla

Zadomawiam się
Jaki macie prąd ładowania z USB i USB-c na konsoli środkowej i z USB-c w oparciach siedzeń. U mnie coś USB wyraźnie słabo ładuje telefon przy różnych kablach.

mimx

Fachowiec
U mnie USB-C daje (co najmniej) 15W - tyle bierze mój telefon przy szybkim ładowaniu i faktycznie w Niro się ładuje w ten sposób.

Szczurek

Zadomawiam się
U mnie USB-C laduje laptopa napieciem 20V, nie wiem jaka moca bo nie mam jak tego sprawdzic.

Octavo

Zadomawiam się
Dziś przypadła data wizyty w serwisie by wymienić port USB. Bardzo się zdziwiłem, gdy mi powiedziano, że rano serwis dostał jakąś notę, żeby portu nie wymieniać, mimo że mieli go dla mnie przygotowanego. Wykonano aktualizacje zalecone w nocie i po 1,5h dostałem auto z działającym portem USB. Z całą pewnością nie był to SW multimediów (ten dostałem via OTA), bo jego update nie zmienił sytuacji. Nie było czasu podpytać co konkretnie było wykonane, ale grunt że działa. Testowałem przez 1h i an razu nie zerwało połączenia. Może komuś taka notka się przyda.

kiki111

Fachowiec
U mnie ostatnio zaczęło rozłączać losowo AA. Jednego dnia rozłączało po kilku sekundach a na następny działało przez 300km bez problemu aż po pewnym czasie padło całkiem. Wymieniłem kabel i wszystko wróciło do normy. Oczywiście stary kabel w innym aucie działa prawidłowo. Magia.

Octavo

Zadomawiam się
Magia serwisu działała krótko i kilka dni później problem USB wrócił. Ponownie umówiony na 3h diagnostyki w serwisie za tydzień. Mam nadzieję, że tym razem wymienią port USB.

deniro

Zadomawiam się
U mnie był uszkodzony lut. Dało się to powtórzyć gdy włączałem nagrzewanie. Ma to związek z tym że materiał taki jak metal ma swoją rozszerzalność cieplną. Pomogła wymiana USB. Nie dać się zmywać ASO i walczyć o swoje i swój czas.