Promocyjne finansowanie na Y AWD

sigg

Posiadacz elektryka
Ja stoję przed podobnym wyborem RWD LR vs AWD, trudny wybór.
Fajnie tą promocję na leasing Tesla wymyśliła, gdyby promocja 4.99% dotyczyła RWD LR to by sprzedaż AWD spadła na pysk :)
Też mam ten dylemat. Głównie przez limit dofinansowania. Z RWD mogę wziąć hak fabryczny...

marco_25

Pionier e-mobilności
Też mam ten dylemat. Głównie przez limit dofinansowania. Z RWD mogę wziąć hak fabryczny...
Hak do TMY zawsze możesz sobie dokupić późnij. Nie wiem ile obecnie to kosztuje ale cena była prawie identyczna z tą jaka jest przy zamówieniu.

marco_25

Pionier e-mobilności
Słyszałem, że jest drożej?
Zawsze można zadzwonić do tesli z pytaniem o potwierdzenie ceny. Ja mam informację sprzed roku gdzie to była różnica tysiąca złotych razem z serwisem. Także nie za dużo w przypadku gdy stoisz przed dylematem czy zmieścisz się w dotacji.

nabrU

Moderator
U nas model Y ma 1,8% APR dla leasingo-kredytu PCP i 0.5% dla standardowego kredytu HP. Bywają też 0% APR czasami...

1715428228279.png

1715428184424.png

nabrU

Moderator
No bo rynek inny (tj. inne wolumeny sprzedaży)

sigg

Posiadacz elektryka
Licząc wkład własny 45% przy tym promocyjnym leasingu trzyletnim suma opłat to 102,1%. Teraz biorę trójkę performance i najlepsze, co udało mi się uzyskać przy tych samych parametrach to okolice 108%. Gdybym był 10 lat starszy i osiągi 3 performance nie robiły na mnie takiego wrażenia, kupiłbym Y AWD bez zastanawiania.

Bo lekko licząc: kupujesz tesle y awd za 229.6 tysięcy (z kosztami finansowania). Odliczasz ok 42 tysięcy vatu, 27 k dotacji i po 3,5 roku możesz sprzedać bez podatku za 161 k żeby wyjść na zero. Nie sądzę, żeby wartość nowego igreka aż tak spadła przez 3 lata, więc prawdopodobnie jeszcze na tym zarobisz.
Niby jak 2%?

Mam przed sobą kalkulacje Santandera z 45% wpłatą i suma opłat wynosi trochę ponad 8% wartości auta przy leasingu 5%.