Przegląd w nowej Niro - koszty, zakres, czas oczekiwania.

mimx

Fachowiec
a jak sytuacja z awaryjnocią niro?

U mnie były 2 problemy, przy czym drugi z winy dilera, tj. błąd przy montażu dodatkowego zabezpieczenia. Pierwszy za to dość spektakularny, czyli śmierć ICCU 300 km od domu, czas oczekiwania na naprawę 7 tygodni. Poza tym wszystko OK, 22kkm.

V

Valdek

Gość
A czy nie jest tak, że gwarancja jest zachowana, nawet gdy auto jest serwisowane w serwisie niezależnym?
Tak mi się wydaje, że przepisy tak mówią, ale pewien nie jestem.

Mam w tym tygodniu 3ci serwis w Warszawie i powiedzieli mi między 800 a 1000 zł.

Tylko, że u mnie minęły już 2 lata i nie jestem pewien, czy ASO ma jakikolwiek sens.
Niestety ma.
Widzę komentarze, że nie jest to konieczne i nie jest , pod warunkiem że warsztat ma uprawnienia (licencje, NIP itd.) oraz uwaga! Przeszkolonych serwisantów przez producenta, ostatnią wersję oprogramowania kontrolnego itp.
Niestety przez to „małym drukiem” ludzie później są w sądach z firmami, a chyba nikt nie chce odstawić auta na 2-3 lata (czas rozpraw), aż wygra sprawę.
Warto zapewne sprawdzić takie niuanse, często są one w warunkach gwarancji, tylko trzeba poczytać.
No i jeszcze jedno – mowa tu o PRZEGLĄDACH okresowych, drobne naprawy o ile nie wynikają z gwarancji to bez problemu można robić w dowolnym warsztacie (uprawnionym! i z paragonem!) tak samo np. z wymianą sezonową ogumienia.

wartur

Nowy na Forum
Na przeglądach sprawdzają stan baterii? Bo z tego co się zorientowałem to zakres czynności jest duży , z tym, że głównie same pierdoły takie jak np. sprawdzenie działania dostępu bezkluczykowego :)...

Jacek EV

Nowy na Forum
co do cen przeglądów po 30k to w Łódzkiem kształtuje się to następująco: Łódź 1816, Łowicz 1800 i w cenie dezynfekcja klimatyzacji, Starowa Góra 2200. W pierwszej cenie w Łowiczu padła najpierw propozycja 2100.
Napiszcie jaki płyn hamulcowy dokładnie kupić no i gdzie znaleźć filtr kabinowy za 103 pln bo ten który pojawił się w wątku MANFP23024 kosztuje około 300 pln.

pbr

Posiadacz elektryka
co do cen przeglądów po 30k to w Łódzkiem kształtuje się to następująco: Łódź 1816, Łowicz 1800 i w cenie dezynfekcja klimatyzacji, Starowa Góra 2200. W pierwszej cenie w Łowiczu padła najpierw propozycja 2100.
Napiszcie jaki płyn hamulcowy dokładnie kupić no i gdzie znaleźć filtr kabinowy za 103 pln bo ten który pojawił się w wątku MANFP23024 kosztuje około 300 pln.
to kup pakiet serwisowy, o ile cen nie zmienili to dwa pierwsze przeglądy 2800 wychodziły