My też tak mamy, zawsze możesz dokupićWizualizacja to ok, ale w menu 'Software' jak byk stoi: "Autopilot computer: Full self-driving computer". A ja mam totalnego 'golasa' bez żadnych opcji...
No każdemu golasowi dają ten komputer - idea jest taka, że każdy może kupić subskrypcję (na razie tylko w USA), poza tym ten komputer jest używany do podstawowego Autopilota (każdy ma w standardzie) i dodatkowo nawet bez włączonego autopilota ten komputer liczy ciągle na potrzeby systemów aktywnego bezpieczeństwa typu Automatic Emergency Braking.Wizualizacja to ok, ale w menu 'Software' jak byk stoi: "Autopilot computer: Full self-driving computer". A ja mam totalnego 'golasa' bez żadnych opcji...
Ale jak to, nie dostałeś świadectwa homologacji? Tam wszystko jest.Nie dostałem kompletnie nic papierów, więc nawet nie wiem jaka masa tego pojazdu.
Ale jak to, nie dostałeś świadectwa homologacji? Tam wszystko jest.
FSD nie dostałeś, pewnie masz na 30 dni łączność premium. Warto ją zasubskrybować.
A, rozumiem. Czyli pozostaje ci czekanie na kolejny model na forum, ale rejestrowany w PL na podstawie świadectwa, gdzie znajdują się wszystkie odpowiedzi na dręczące pytania odnośnie technikaliówNie mam świadectwa homologacji bo tu ono do niczego nie jest potrzebne. Nawet dowodu rejestracyjnego jeszcze nie mam, bo to u nas przychodzi pocztą z tutejszego DVLA (taki miejscowy WK). Ogólnie do odbioru samochodu potrzebne mi było tylko prawo jazdy
Łączność premium mam za free na 30 dni (ale to standard). Potem u nas 9,99 GBP na miesiąc albo 2500 punktów z referala na rok.
LR AWD masa własna 1840 (załadowana do 90%Jak coś to u mnie masa własna 1760![]()
Tak, ale tutaj mamy identyczne samochody i silnik z napędem tylnym też pewnie będzie miał podobną efektywność. Zresztą w danych homologacyjnych będzie miał zużycie podane, wtedy można porównać.Masa niewiele zmienia w przypadku EV. Jak zużyjesz więcej energii na rozpędzanie więcej kg, to później odzyskasz rekuperacją więcej.
Efektywność wynikać będzie raczej z bardziej wydajnego silnika i mniejszych oporów toczenia związanych z brakiem drugiego.