Co to znaczy “kiedyś”? Nowe OWU obowiązuje od grudnia 2023.Ktoś się zagłębiał w owu? Ja zerknąłem kiedyś to wygląda jak standardowa polisa na awarię. Czyli jak coś padnie ze zużycia to nie podlega gwarancji?
Z pół roku temu?Co to znaczy “kiedyś”? Nowe OWU obowiązuje od grudnia 2023.
Jeśli chodzi o polisy urządzeń od awarii, to z tego, co się orientuję to u wszystkich ubezpieczycieli zużycie eksploatacyjne jest wyłączone z ochrony. Nawet nie chcę się domyślać jaki byłby ekstremalnie wysoki poziom szkodowości.Ktoś się zagłębiał w owu? Ja zerknąłem kiedyś to wygląda jak standardowa polisa na awarię. Czyli jak coś padnie ze zużycia to nie podlega gwarancji?
Czyli tak jak normalna gwarancja?Czyli jak coś padnie ze zużycia to nie podlega gwarancji?
Nie. Jak mi padnie w czasie gwarancji Tesli tuleja w wahaczu, to go wymienią. Jak padnie w czasie ubezpieczenia, to nie.Czyli tak jak normalna gwarancja?
A czytałeś warunki ograniczonej gwarancji na nowy samochód Tesli? Jest podobny zapis. Na stronie 7 "Ograniczenia gwarancji":Czyli jak coś padnie ze zużycia to nie podlega gwarancji?
Niniejsza Ograniczona Gwarancja na Nowy Pojazd nie obejmuje żadnych uszkodzeń pojazdu, ani nieprawidłowego działania spowodowanych bezpośrednio lub pośrednio przez, w związku lub na skutek normalnego zużycia lub pogorszenia stanu, nadmiernego lub nieprawidłowego wykorzystania, zaniedbania, wypadku lub nieodpowiedniego użytkowania, konserwacji, przechowywania i transportu, w tym między innymi którejkolwiek z poniższych przyczyn:
[...]
- Normalnego zużycia lub pogorszenia stanu, w tym m.in. przebarwienia siedzeń, wykończeń i tapicerki, przebicia, rozdarcia, wgłębienia, marszczące się otarcia lub inne odkształcenia, odpryski lakieru i szkła od kamieni oraz podobnych przedmiotów;
Więc w sumie skąd taki wniosek?Jak mi padnie w czasie gwarancji Tesli tuleja w wahaczu, to go wymienią. Jak padnie w czasie ubezpieczenia, to nie.
Ile finalnie wyniosło?Pytanie natury technicznej. Jak się za tą gwarancję płaci? Przelewem czy ściągają z karty?
//EDIT ok już wiem niestety tylko płatność kartą przez neta także jeśli kupujecie pamiętajcie o zwiększeniu limitów. Kupiłem właśnie przedłużenie na kolejne 4 lata.