Skandaliczna jakość samochodu

Bartosz

Pionier e-mobilności
Czyli ktos w koncu skapituluje - albo inni producenci zaczna nasladowac Tesle i obnizy sie generalnie jakosc wydawanych aut albo Tesla usprawni QC przed wydaniem auta bo narzekan bedzie tylko wiecej i wiecej w miare wzrostu sprzedazy.
Oby dla nas klientow wygrala opcja nr 1.
Wszystkie opcje są możliwe. Dodałbym jeszcze podniesienie cen i poprawę jakości. Nie ma co się oszukiwać, to co dostajemy jest nierozerwalnie związane z ceną. Tesla swoje zarobić musi.

Bartosz

Pionier e-mobilności
Ja w tylnych mam jedna zapadnieta. Na pytanie odpowiedzino mi ze tak ma byc :)
Ma być zapadnięta tylko jedna? Oryginalne podejście do tematu :) Ja jeszcze nie widziałem samochodu po 2020, który nie miałby tej wady :)

klamki.jpg

Last edited:

adamjttk_1

Posiadacz elektryka
Wszystkie opcje są możliwe. Dodałbym jeszcze podniesienie cen i poprawę jakości. Nie ma co się oszukiwać, to co dostajemy jest nierozerwalnie związane z ceną. Tesla swoje zarobić musi.
Z tego co czytalem marze na modelu 3 sa rzedu 20-25% czyli olbrzymie, jest z czego schodzic zeby poprawic QC.
Moze to po prostu nowa rzeczywistosc - w sensie - masz kilka mm krzywo spasowane drzwi - "deal with it" albo zawracaj gitare serwisowi.
Po sobie widze ze sposob rzeczywiscie moze dzialac - wczoraj odebralem TM3P z serwisu po malej szkodzie parkingowej i serwisant powiedzial ze przy okazji poprawil lampe przeciwmgielna bo byla zle spasowana.
Pewnie gdyby mi nie powiedzial nigdy bym na to nie zwrocil uwagi a ludzie bardziej spostrzegawczy kpili by na ulicy z niechlujnosci producenta.

saprafik

Zadomawiam się
Ma być zapadnięta tylko jedna? Oryginalne podejście do tematu :) Ja jeszcze nie widziałem samochodu po 2020, który nie miałby tej wady :)

View attachment 1099
U mnie tez tak jest. Poniewaz jestem z IT to takie cos w software określam: " That's not a bug, that's a feature "

Dodatkowo dziękuję za wszystkie zdjęcia niedoróbek. Dla mnie "źle spasowany błotnik" jest nieprecyzyjne, ale zdjecie pokazujace niedopasowanie pozwala ocenić czy u mnie też ta wada występuje. Dzieki temu wiem że mam niedopasowaną o milimetr szybę dachową i odkryłem dzięki zdjęciom.

krist

Posiadacz elektryka
Czyli ktos w koncu skapituluje - albo inni producenci zaczna nasladowac Tesle i obnizy sie generalnie jakosc wydawanych aut albo Tesla usprawni QC przed wydaniem auta bo narzekan bedzie tylko wiecej i wiecej w miare wzrostu sprzedazy.
Oby dla nas klientow wygrala opcja nr 1.
Serio, oby wygralo tandeciarstwo? Myslę że albo Tesla się poprawi, albo bedzie miała spore kłopoty. Do tej pory mieli rynek alektryków prawie na wylączność, w tej chwili wszyscy się tam pchają, od Mercedesa do Dacii. I mają tą przewagę że istnieje sieć serwisowa, i mają lata doświadczenia w produkcji aut. I trudno będzie utrzymać dotychczasowy model sprzedaży, i sposób traktowania klienta. Ja widze masę fajnych rzeczy w tesli, i tak naprawdę za 3 lata będę mocno rozważał model S, chyba że mi to tesla wybije z głowy. Mówi się że pierwsze auto sprzedaje handlowiec, kolejne serwis, i coś w tym jest

krzyss

Pionier e-mobilności

krzyss

Pionier e-mobilności
Wlasnie znalazlem kolejna wade, plastik od nawiewu na nogi na tyl po stronie pasazera pod fotelem lata na prawo i lewo, wogole nie jest to zamocowane, i rozsmieszyla mnie mata wygluszajaca :)

Attachments

• 344BD04B-BA25-4591-86E6-3D289D7D7453.jpeg
    344BD04B-BA25-4591-86E6-3D289D7D7453.jpeg
    2,4 MB · Liczba wyświetleń: 100

Slawomir

Zadomawiam się
Czytając ten wątek o jakości samochodów marki Tesla mam nieodparte wrażenie,
że producent jest na dobrej drodze aby podzielić los koncernów samochodowych z Detroit.