Skandaliczna jakość samochodu

krist

Posiadacz elektryka
też niestety mam przewymiarowaną :-/ ale do cwu niepotrzebne grzałki, grzeję 40-48 stopni.
Mam 4 odwierty po 60m.
O! Może będziesz wiedział. Mam taką głupią przypadłość, że woda w zbiorniku cwu momentalnie się wychładza - temp szybko spada z 48 do 40, bez odbioru wody. Mam wrażenie, że tak jest od nowości. Pompka obiegowa wyłączona.
na chłopski rozum to coś nie tak z izolacją zbiornika. Jeśli jesteś z podkarpacia lub okolic moge dać namiary na gościa co przyjedzie i sprawdzi. U mnie to majster inaczej ustawił, twierdzi że żeby mieć najlepszy współczynnik pompa grzeje tylko do 30 stopni, powyżej dla cwu jest zwykła grzałka elektryczna 1kW

p0li

Pionier e-mobilności
:( A jakie marki aut i skrzynie?
Citroen XM i ZF, Chevrolet G20 i TH700
po ostatnim padzie skrzyni dalem do mechanika ktory przerobil ja na wzmocniona na czesciach od corvetty - mam nadzieje ze pojezdzi dluzej niz 100tys km i 10 lat jak poprzednio

cooler

Pionier e-mobilności
No to samochód jest po serwisie i pięknie zrobiona większość poprawek typu: spasowanie dachu, klapy tył, drzwi, licowanie klamek i równe szpary szyb, a także ten nieszczęsny trójkąt prawego lusterka oraz (tada!) równiutko spasowany i zlicowany charge port.
Nie wszystko udało się zrobić z braku części na miejscu lub nie doczytane: połamane plastiki osłony akumulatora 12V pod maską, luźno latający wlot powietrza kabinowego, porysowane osłony baterii głównych i tyłu pod spodem samochodu, wgięty błotnik przód przy lusterku i kilka innych drobiazgów.
Jestem całkiem zadowolony z rzeczy zrobionych, jak dokończą to nie będę miał się o co przyczepić w samochodzie. Jedyna szkoda że nikt nie zrobił tego przy odbiorze w fabryce a potem przy odbiorze tutaj, bo w ogóle tego wątku by podejrzewam nie było.
Ale super że serwis się poczuwa i coś z tym robi, oby tak dalej. Serdeczne podziękowania dla załogi bo się dowiedziałem czytają forum :)

cooler

Pionier e-mobilności
Jestem pod wrażeniem, że Ci klamki zlicowali. Niemcy piszą, że u nich nie chcą tego naprawiać.
Pracowałem parę lat w Niemczech. Nie bez powodu pracuję teraz w PL :) Mam też znajomego profesora biochemii który wytrzymał do końca kadencji w DE a jak dostał propozycję przedłużenia za większe pieniądze to im powiedział NIE bo stwierdził że ten ich porządek zabija mu kreatywność. Ja też cenie ten nasz słowiański bałagan bo człowiek często ma nie 2 jak w DE, ale kilkadziesiąt wyjść z różnych sytuacji.
Jak to mówili w jednym słynnym filmie: "Wolność rządzi!" :)
Widać zresztą jak Elon - wizjoner namieszał w planach niemieckiej motoryzacji. Do dziś marzeniem każdego z forum byłby Passat B12 1.9TDI.

Bronek

Pionier e-mobilności
Pracowałem parę lat w Niemczech. Nie bez powodu pracuję teraz w PL :) Mam też znajomego profesora biochemii który wytrzymał do końca kadencji w DE a jak dostał propozycję przedłużenia za większe pieniądze to im powiedział NIE bo stwierdził że ten ich porządek zabija mu kreatywność. Ja też cenie ten nasz słowiański bałagan bo człowiek często ma nie 2 jak w DE, ale kilkadziesiąt wyjść z różnych sytuacji.
Widać zresztą jak Elon - wizjoner namieszał w planach niemieckiej motoryzacji. Do dziś marzeniem każdego z forum byłby Passat B12 1.9TDI.
Jestem pod wrażeniem trafnosci Twojej oceny. Nawet tłumaczy "problemy" w budowie fabryki Tesli.
Podobnie powinniśmy podchodzić do tego wyrobu zwanego np. Tesla model 3, było by łatwiej się nim cieszyć i podziwiać. Niestety nie wszyscy to potrafią. Wolą nudny "passatowski" porządek i OK, mamy wolność.

Last edited:

slaveq

Pionier e-mobilności
Z tymi klamkami co nie są zlicowane to już Jezusie nazarejski dajcie spokój. Zrobiłem moje żonie wczoraj pogadankę bo ona pracuje w kontroli jakości i przyjeżdżamy do znajomych wszyscy się jaraja samochodem a ona chodzi i im pokazuje, że uszczelki w drzwiach to są gorsze niż w oplu a tutaj w bagażniku jak się odpowiednio wygniesz to widać blachę. Po spotkaniu do niej mówię czy ona ma rozum i czy jej to auto nie cieszy bo się zachowuje jakby koniecznie chciała pokazać, że kupiliśmy badziew. No i przyznała rację, że się czepia i że już nie będzie :). Mały sukces w domu :).

Można sobie kupić nudne niemieckie super wykonane BMW, minutę bym się nim nie cieszył, Teslą się cieszę za każdym razem jak wsiądę mimo, że uszczelki nie są ładne :).

v460

Fachowiec
Ja to twierdzę, że my się niepotrzebnie pakowaliśmy się w unię z Litwą. Bałaganiarze z jeszcze większymi improwizatorami. Unia powinna być między Rzeczpospolita i Niemcami. Trochę improwizacji, trochę porządku i byłby mix idealny ;)

gim-kg

Pionier e-mobilności
Jestem całkiem zadowolony z rzeczy zrobionych, jak dokończą to nie będę miał się o co przyczepić w samochodzie. Jedyna szkoda że nikt nie zrobił tego przy odbiorze w fabryce a potem przy odbiorze tutaj, bo w ogóle tego wątku by podejrzewam nie było.
Ale super że serwis się poczuwa i coś z tym robi, oby tak dalej. Serdeczne podziękowania dla załogi bo się dowiedziałem czytają forum :)
Dobrze wiedzieć, ja jestem umówiony na 17 sierpnia. Muszę się tylko upewnić aby były części zamienne. Długo im to zajęło? Zastanawiam się co robić w tym czasie? Centrum handlowe M1?
Pytaleś ich może o chlapacze z przodu? Podobno w Berlinie zakładają jak ktoś chce.

Najnowsze dyskusje