SQ6 - już w garażu

TomiB

Fachowiec
No niestety u mnie nowe problemy z SQ6. Dziś wywala całą listę błędów na ekranie. Generalnie wszystkie dotyczące asystentów. Asystent sytuacji awaryjnej- niedostępny. Sygnalizacja odstępu niedostępna. Proaktywną ochrona osób nieaktywna i jeszcze wiele innych. Samochód jeździ, tylko zgłasza ciągle listę błędów. Umówiony serwis, ale z tego co czytam na e-tron forum, to takie błędy są bardzo częste i Audi nie bardzo wie jak je naprawić. Zobaczymy.

cooler

Pionier e-mobilności
No niestety u mnie nowe problemy z SQ6. Dziś wywala całą listę błędów na ekranie. Generalnie wszystkie dotyczące asystentów. Asystent sytuacji awaryjnej- niedostępny. Sygnalizacja odstępu niedostępna. Proaktywną ochrona osób nieaktywna i jeszcze wiele innych. Samochód jeździ, tylko zgłasza ciągle listę błędów. Umówiony serwis, ale z tego co czytam na e-tron forum, to takie błędy są bardzo częste i Audi nie bardzo wie jak je naprawić. Zobaczymy.
Odpowiem krótko: no ja πerdolę! Nawet Audi robi już elektryki na odpierdziel? Wszyscy skończymy z chińczykami jak tak dalej pójdzie.
Pilnie czekam na update, podoba mi się te auto ale jak widać na razie podobna ścieżka jak w mojej Tesli. Całą przyjemność z jazdy mi zepsuły te ciągłe upierdliwe choć drobne awarie.

Darski

Q6 e-tron
W grupie VW to nic nowego z tymi asystentami. Przez 4 lata się odbijałem z tiguanem od serwisu właśnie z ADASem. Błędy wyskakiwały regularnie, robili kalibrację, chwilę ok i znów to samo. Ogólnie to widziałem w OBD11 że tam kompensacja błędu, czy jak to się nazywało jest na granicy. W końcu ktoś przed końcem gwarancji chyba poprawił fizycznie ustawienie radaru i się skończyło. I to ani elektryki ani Audi, kiedyś widziałem film jak gościowi w Bentleyu dokładnie taki sam zestaw błędów wyskakiwał.

Z dużego międzynarodowego forum wnioski są takie:
- jeżeli nie masz wgranych aktualizacji 3.01 (kampania 06XM lub potem 06XL ) - to wgraj
- jeżeli masz wgrane i masz takie problemy (z ostrzeżeniami, ładowaniem itp), to oddaj auto, i zaangażuj w to prawnika szybciej, nie później
- plug&charge albo kluczykiem cyfrowym nie ma się co przejmować, to nie jest problem.

Michal

Moderator
Wszyscy skończymy z chińczykami jak tak dalej pójdzie.
No i będzie to samo, bo po prostu obecnie informacje o psujących się chińskich autach są pacyfikowane przez ich rząd i nie docierają :p

cooler

Pionier e-mobilności
No i będzie to samo, bo po prostu obecnie informacje o psujących się chińczykach są pacyfikowane przez ich rząd i nie docierają :p
Docierają, sam wrzuciłem materiał że planned obsolesence to tam standard. Tyle tylko że one się psują po 5 latach, a nie od nowości :(

Michal

Moderator
Docierają, sam wrzuciłem materiał że planned obsolesence to tam standard.
Mhmmm... już widzę jak ktoś w chińskim internecie wrzuca materiał, że BYD się psuje... i od razu do obozu pracy ciach... Niech se sam lepiej poskłada jak mu nie pasuje :p

TomiB

Fachowiec
Dziś przestała działać możliwość uruchomienia ogrzewania z apki. Błędy jak w załączniku tak co 30 minut jazdy. Natomiast samo auto jeździ. Na ładowarkach DC ładuje się normalnie.
Co ciekawe od strony fizycznej nic nie jest uszkodzone. Czujniki, kamery wszystko działa. Czyli albo soft albo komputer.

Attachments

• 20250201_210156.jpg
    20250201_210156.jpg
    3,2 MB · Liczba wyświetleń: 28
  • 20250201_210124.jpg
    20250201_210124.jpg
    2,1 MB · Liczba wyświetleń: 27

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022

pmlody

Pionier e-mobilności
A to ma FSD? :cool:
Samo auto jeździ, znaczy tyle, że auto jeździ normalnie. Nie działają funkcje multimedialno-dodatkowe ;)