No to np. rabat na tak sfinansowanych SUC.Podważasz strategię Tesli. Abonament jest dla innych, niż Tesla.
No to np. rabat na tak sfinansowanych SUC.Podważasz strategię Tesli. Abonament jest dla innych, niż Tesla.
Chcesz powiedzieć, że Tesla nie ma pieniędzy i dlatego nie buduje SU w Polsce, choć ma je na pokrycie gęstą siecią USA czy Europy Zachodniej? Śmiała teoria, ja wiem, że łapówki w Polsce bywają zawrotne no ale mimo wszystkoTesla powinna wprowadzić abonament na Superchargery (na wzór innych firm) i z tych środków wspierać rozwój sieci. Za cenę połowy abonamentu Netflixa, czyli około 30 zł, byłyby fundusze na dofinansowanie i finansowanie infrastruktury pod Superchargery.
No ale jak? Przecież mamy nową władzę!Chcesz powiedzieć, że Tesla nie ma pieniędzy i dlatego nie buduje SU w Polsce, choć ma je na pokrycie gęstą siecią USA czy Europy Zachodniej? Śmiała teoria, ja wiem, że łapówki w Polsce bywają zawrotne no ale mimo wszystko![]()
1) Warszawa jest celem podróży dla wielu kierowców, to w końcu stolica. Brak możliwości naładowania Tesli przed wjechaniem do miasta z kierunku Kraków/Katowice/Wrocław/Łódź/Poznań to jednak spory przypał.Ale jaki jest sens nastawiać wokół W-wy "x" SuCów, jak mają być w trasie dostępne? Zresztą konkurencja jest potrzebna i chwała jej za to, że stawia, jak i gdzie może. Na szczęście Teslę można naładować gdziekolwiek, więc korzystajmy.
A co by to zmieniło?Tesla powinna wprowadzić abonament na Superchargery (na wzór innych firm) i z tych środków wspierać rozwój sieci. Za cenę połowy abonamentu Netflixa, czyli około 30 zł, byłyby fundusze na dofinansowanie i finansowanie infrastruktury pod Superchargery.
W Polsce największy problem z tego co czytam jest z betonem urzędniczym w firmach energetycznych, który to beton rozpatruje i realizuje przyłącza latami. Wczoraj akurat oglądałem film na temat planów rozwoju infrastruktury energetycznej z uwzględnieniem rosnącej liczby samochodów elektrycznych w Niemczech i wygląda to imponująco i nowocześnie. A u nas - zapytałem panią z Enea jak wygląda podniesienie mocy przyłączeniowej w domku jednorodzinnym, odpowiedź była krótka i zwięzła, trzeba złożyć wniosek i mamy rok na rozpatrzenie .... A tam nawet zabezpieczeń w skrzynce nie trzeba zmieniać ....A co by to zmieniło?
Dalej budowaliby SuC tam, gdzie więcej Tesli jest.
Poza tym Tesli środków (własnych i z dotacji np. EU) na budowę SuC nie brakuje.
Poza tym Tesla np. w 2023 zainstalowała ponad 12.000 wtyczek SuC… https://insideevs.com/news/705972/tesla-supercharging-network-roughly-6000-stations/
Masz na myśli moc umowną? Zwiększałem u siebie w zeszłym roku. Odpowiedź z Tauronu z warunkami przyszła po 3 tygodniach. Elektryk zmienił mi zabezpieczenie. Trochę bujałem się potem by odpowiednio złożyć wniosek o zmianę warunków umowy, ale całość zajęła mi jakieś 2-3 miesiące, a moc miałem dostępna po 1 miesiącu (jak tylko elektryk zmienił zabezpieczenie). Teraz żałuję, że nie poszedłem od razu w 3x63A czyli 44kW.W Polsce największy problem z tego co czytam jest z betonem urzędniczym w firmach energetycznych, który to beton rozpatruje i realizuje przyłącza latami. Wczoraj akurat oglądałem film na temat planów rozwoju infrastruktury energetycznej z uwzględnieniem rosnącej liczby samochodów elektrycznych w Niemczech i wygląda to imponująco i nowocześnie. A u nas - zapytałem panią z Enea jak wygląda podniesienie mocy przyłączeniowej w domku jednorodzinnym, odpowiedź była krótka i zwięzła, trzeba złożyć wniosek i mamy rok na rozpatrzenie .... A tam nawet zabezpieczeń w skrzynce nie trzeba zmieniać ....
To gratuluję operatoraMasz na myśli moc umowną? Zwiększałem u siebie w zeszłym roku. Odpowiedź z Tauronu z warunkami przyszła po 3 tygodniach. Elektryk zmienił mi zabezpieczenie. Trochę bujałem się potem by odpowiednio złożyć wniosek o zmianę warunków umowy, ale całość zajęła mi jakieś 2-3 miesiące, a moc miałem dostępna po 1 miesiącu (jak tylko elektryk zmienił zabezpieczenie). Teraz żałuję, że nie poszedłem od razu w 3x63A czyli 44kW.