AntoniFerdynand
Posiadacz elektryka
To ja tu będe konsyliacyjny (co to za sowo???). Dla mnie (mieszkającego w Warszawie czyli mniej więcej w środku komunikacyjnej Polski) sieć SuC w kraju ma małe znaczenie - z domu dojadę te 300 km w jedną stronę i albo podładuje się u rodziny/znajomych, gdzieniegdzie skorzystam z SuC względnie kilka razy w roku pojadę do GW czy innego Orlena czy Shella.Wiem, że stary post, ale jednak się odniosę analogiczną przenośnią:
Z tą różną perspektywą jest tak, że możesz spokojnie Jasiowi postawić nawet i 2 z wypracowania. Jasia to już nie obchodzi, bo zaczął właśnie wakacje i ma już świadectwo z wyróżnieniem, ze wszystkich pozostałych przedmiotów 5-ki. Wygrał olimpiadę z matematyki i wyjeżdża w przyszłym semestrze na Sorbonę w ramach grantu dla wybitnie uzdolnionych.
W takiej sytuacji nauczyciel tego przedmiotu ma dwie strategie do wyboru:
😉
- Frustrować się i przekonywać kolegów i koleżanki po fachu, że Jaś nie przyłożył się do tego wypracowania. Tylko jakie znaczenie ma jedno wypracowanie w karierze Jasia? Albo może ten nauczyciel wstać z kolan i przekonywać nauczycieli pozostałych przedmiotów, że jego przedmiot jest najważniejszy, a to wypracowanie tym bardziej…
- Dać sobie spokój z Jasiem i skupić się na swoim podwórku tak, by kolejne dzieci pisały coraz lepsze wypracowania i dzięki temu robiły swoje kariery. Może i Jaś kiedyś uzna, że to wypracowanie jest ważne i już jako Noblista poprosi o możliwość napisania poprawki? Kto wie. Nawet jeśli ten nauczyciel nie doczeka.
Dla jednego sieć SuC nie jest argumentem, a dla innego jest.
Jakie to ma znaczenie skoro nie ma innego producenta EV, o wyborze którego decydowałaby jego sieć ładowarek w Polsce?
Ba - na świecie chyba jedyny taki producent to Nio z w miarę rozwiniętą siecią stacji wymian baterii w Chinach.
Ale niesamowitą frajdę zrobił mi wyjazd wiosną do Włoch, gdzie na całej trasie oraz na miejscu korzystałem z SuC za ok 1,5 zł/1KWh. Tak za jakieś śmieszne pieniądze można sobie zwiedzać Europę i ten SuC ma znaczenie.