W Polsce? Co +- 20km?!W normalnym obłożeniu SuC widzisz dostępność "słupków" i możesz sie przerzucić na +/- 20km inny SuC. na swojej trasie. Tesla uwzględnia tez auta zmierzające do danej stacji.
W Polsce? Co +- 20km?!W normalnym obłożeniu SuC widzisz dostępność "słupków" i możesz sie przerzucić na +/- 20km inny SuC. na swojej trasie. Tesla uwzględnia tez auta zmierzające do danej stacji.
Myślę że za 2 lata tak będzie w kilku miejscachW Polsce? Co +- 20km?!
Dlaczego nie ?W Polsce? Co +- 20km?!
Wyznacz w Google Maps trasę Szczecin - Rzeszów (tak dla przykładu), policz ile jest w jej pobliżu SuC. 800km / 20km = 40 stacji. Wg. mapki Tesli jest 15 sztuk na całą Polskę.Dlaczego nie ?
Na teraz masz rację, ale ja podawałem najbliższe 2 lata po rozbudowie z dotacji UE. Zapewne będzie wtedy na tej trasie wystarczająca ilość.Wyznacz w Google Maps trasę Szczecin - Rzeszów (tak dla przykładu), policz ile jest w jej pobliżu SuC. 800km / 20km = 40 stacji. Wg. mapki Tesli jest 15 sztuk na całą Polskę.
I właśnie dlatego podaje informacje, że do kolejnego SuC dotrzesz z poziomem naładowania -30% i powinieneś pojazd naładować wcześniej. Ale gdzie jest taka możliwość, to już nie podaje. System genialny w swej prostocieNie nawiguje po obcych ładowarkach bo prawdopodobnie za dużo z tym kłopotu żeby to zrobić przy zachowaniu zbliżonego poziomu usługi. Musieli by pożenić api fyfdziesięciu dostawców żeby sprawdzać status ładowarek, bez tego sobie nie wyobrażam, weź niech Cię poprowadzi do wyłączonej ładowarki, użytkownicy są przyzwyczajeni że takie sytuacje w SuC się nie zdarzają.
Dlatego powinna to być opcja: włączasz i nawiguje Cię do ładowarek, które mogą nie spełniać wymagań MElona ale to już twoje ryzyko, skoro włączyłeś. Ja wolę swobodę wyboru niż narzucenie jedynie słusznych rozwiązań, których nie ma.Nie nawiguje po obcych ładowarkach bo prawdopodobnie za dużo z tym kłopotu żeby to zrobić przy zachowaniu zbliżonego poziomu usługi. Musieli by pożenić api fyfdziesięciu dostawców żeby sprawdzać status ładowarek, bez tego sobie nie wyobrażam, weź niech Cię poprowadzi do wyłączonej ładowarki, użytkownicy są przyzwyczajeni że takie sytuacje w SuC się nie zdarzają.