Światła matrycowe 3/Y

jnsk3k

Zadomawiam się
Tak działało zanim weszły światła adaptacyjne - mogłem w trakcie jazdy wyłączyć automatyczne włączanie długich świateł na autopilocie. Teraz to niestety nie działa, adaptacyjne światła działają cały czas.

Ehh teraz to ja już nie chcę tego update'u xD
Czyli ludzie znowu zaczną narzekać i pewnie w końcu znowu tesla się złamie (oby) i da możliwość wyłączenia (tak było z wycieraczkami, kiedyś nie można było wyłączyć trybu auto na AP, teraz się da)

krzyss

Pionier e-mobilności
Testowałem ostatnio światła adaptacyjne na autostradzie A1:
- z samochodami na tej samej jezdni radzi sobie ok,
- oślepia czasami auta osobowe jadące na drugiej jezdni z naprzeciwka,
- często ślepia ciężarówki z naprzeciwka, gdy ich światła drogowe są zasłonięte np. przez bariery energochłonne i widać tylko ich kabinę i górne światła.

Da się wyłączyć światła adaptacyjne po uruchomieniu autopilota? Denerwujące jest oślepianie innych, więc autopilot nocą na autostradzie odpada i zostaje tylko tempomat adaptacyjny.
Lewa wajcha w TM3 w HL chyba sie nie da ?

Michal

Moderator

ciastek

Pionier e-mobilności
Adaptacyjne światła drogowe są automatycznie włączane po uaktywnieniu funkcji automatycznego kierowania. Aby przełączyć się na światła mijania, naciśnij przycisk świateł drogowych na kierownica. Adaptacyjne światła drogowe są automatycznie ponownie włączane po każdym uaktywnieniu funkcji automatycznego kierowania.

Michal

Moderator
Za bardzo ułatwiasz i później nawet nie szukają poza forum ;)

chewbacca

Posiadacz elektryka
To jak już wszystko super w kwestii świateł matrycowych i w końcu je dostaniemy, to żeby nie kończyć koncertu życzeń użytkowników Tesli, jako jeden z nich napiszę że fajnie jakby w przyszłości zaimplementowali jakąś gierkę wyświetlaną na ścianie przy pomocy tych świateł. Coś w tym stylu. Tylko wiadomo - nie ta rozdziałka itp. Ale jakiegoś prostego snake'a czy pong'a dałoby chyba radę... Byłoby to w stylu Elona :)
Ale wiadomo - najpierw wycieraczki!

6a8

Posiadacz elektryka
A czy tego softu już nie pisze jakaś niedotrenowana sztuczna, bo takie pogorszenia tego co już w miarę działało są zastanawiające.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
A czy tego softu już nie pisze jakaś niedotrenowana sztuczna, bo takie pogorszenia tego co już w miarę działało są zastanawiające.
W sumie to na Twitterze mi się przewinęło, że wycieraczki mają działać end to end na podstawie sieci neuronowych.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
W sumie to na Twitterze mi się przewinęło, że wycieraczki mają działać end to end na podstawie sieci neuronowych.
Co więcej nawet rejestrują nasze manualne wciśnięcia wycieraczek aby uczyć sieć w jakich warunkach potrzebujemy wycieraczek. Żródło poniżej:

Najnowsze dyskusje