Szlabany idiotycznie działające, czy trafiły też na kretyna ?

Bronek

Pionier e-mobilności
Kto tak zaprogramował zapory ? .
Kto wjeżdża na czewonym ?
Kto kto wyłamał jedną zaporę, a ma opory przed wyłamaniem drugiej ?

To ....

daniel

Señor Meme Officer
@vwir @zlp @Grzesiek podajcie jakie zmiany byście wprowadzili i zabezpieczenia zainstalowali, a ja będę grał adwokata diabła, czyli kierowców i krytykował pomysł

Znaków nie chcecie, mandatów nie chcecie, przepisów nie chcecie, to co chcecie? Łatwo tak powiedzieć, że zrobić "tak żeby było dobrze".

Czerwony sygnał to powinien być dla kierowcy świętość.
Obecny system jest moim zdaniem wystarczająco dobry i skuteczny, brakuje chyba tylko takiej mechanicznej małpy, która będzie chodziła w poprzek drogi w tę i z powrotem i waliła w bębenek.
Żadne zabezpieczenie nie zatrzyma jełopa z poczuciem bezkarności, któremu się spieszy.

karol.kar

Pionier e-mobilności
Na 99% jestem przekonany, że te same osoby co wjeżdżają na torowisku w przypadku podnoszenia zapór i migającym świetle czerwony, nadal będą wjeżdżać gdy to światło będzie ciągłe-czerwone.
Ci kierowcy nie zwracają uwagi na sygnalizator.

vwir

Pionier e-mobilności
@vwir @zlp @Grzesiek podajcie jakie zmiany byście wprowadzili i zabezpieczenia zainstalowali, a ja będę grał adwokata diabła, czyli kierowców i krytykował pomysł

Znaków nie chcecie, mandatów nie chcecie, przepisów nie chcecie, to co chcecie? Łatwo tak powiedzieć, że zrobić "tak żeby było dobrze".
Co Ty za preproszeniem p...lisz?! Gdzie napisałem że nie chcę przepisów albo mandatów?! Weź tak powooooli ze zrozumieniem przeczytaj co napisałem. Tylko powoli. I ze zrozumieniem. Napisałem tam też co moim zdaniem warto zrobić. Więc już masz co krytykować, tylko nie rozumiesz tego co czytasz. A piszesz jak to inni nie rozumieją świateł...

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Wyłam rogatkę!

daniel

Señor Meme Officer
Co Ty za preproszeniem p...lisz?! Gdzie napisałem że nie chcę przepisów albo mandatów?! Weź tak powooooli ze zrozumieniem przeczytaj co napisałem. Tylko powoli. I ze zrozumieniem. Napisałem tam też co moim zdaniem warto zrobić. Więc już masz co krytykować, tylko nie rozumiesz tego co czytasz. A piszesz jak to inni nie rozumieją świateł...
To teraz to przeczytaj co ja napisałem. Napisałem do Waszej grupy. Tobie nie podobają się znaki, @zlp mandaty, a @Grzesiek wykazuje się współczuciem i zrozumieniem dla kierowcy zawodowego od którego wręcz chyba powinno się wymagać więcej niż od przeciętnego Kowalskiego za kółkiem.

vwir

Pionier e-mobilności
To teraz to przeczytaj co ja napisałem. Napisałem do Waszej grupy. Tobie nie podobają się znaki, @zlp mandaty, a @Grzesiek wykazuje się współczuciem i zrozumieniem dla kierowcy zawodowego od którego wręcz chyba powinno się wymagać więcej niż od przeciętnego Kowalskiego za kółkiem.
Jeszcze raz: gdzie mi nie pasują znaki? Cytat poproszę.

daniel

Señor Meme Officer
Jeszcze raz: gdzie mi nie pasują znaki? Cytat poproszę.

No właśnie i dlatego obstawiam, że w dużej mierze jest to spowodowane tym kolejowym wynalazkiem, zamiast normalnymi światłami. Ludzie mają zakodowane, że za normalny sygnalizator na czerwonym nie przejeżdżają. Czy jest on na skrzyżowaniu, czy na przejściu dla pieszych, czy przy wyjeździe straży pożarnej. Taki odruch, bo widują go dziesiątki razy dziennie.

aż wreszcie po usprawnienie sygnalizacji świetlnej i zunifikowanie jej z każdą inną

vwir

Pionier e-mobilności
No nie. To nie jest kwestia pasują lub nie. Uważam, że w ten sposób zmniejszymy prawdopodobieństwo takiej sytuacji jak z filmiku. Właśnie to "pasują" albo "nie pasują" z Twojej strony to idealne przedstawienie widzenia świata czarno-białego, o czym wczesniej pisałem.