Szlabany idiotycznie działające, czy trafiły też na kretyna ?

Bronek

Pionier e-mobilności
Kto tak zaprogramował zapory ? .
Kto wjeżdża na czewonym ?
Kto kto wyłamał jedną zaporę, a ma opory przed wyłamaniem drugiej ?

To ....

daniel

Señor Meme Officer
Nie wolno !

Ale można
Jak z parkowaniem.
to jak to w końcu jest?
Można czy nie można? Przejeżdżać na czerwonym.
Można kiedy pociąg nie jedzie, a nie można kiedy jedzie?
Jak to rozpoznać. Zdradź nam.
Możesz sobie złamać przepis. Wolny kraj. Tylko nie płacz, że oznakowanie było złe.
Tu masz oczywistą awarię. Nie wiem ile Bronek czekał, bo jednak czerwone się świeci. Tylko pytanie czy świeci się, bo szlaban nie domaga czy dlatego, że jedzie pociąg. Jeśli widoczność jest dobra i z daleka widać, że nie ma pociągu to pewnie po czekaniu 10 minut bym ostrożnie przejechał. But you do you.

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Jak z parkowaniem.

Możesz sobie złamać przepis. Wolny kraj. Tylko nie płacz, że oznakowanie było złe.
Tu masz oczywistą awarię. Nie wiem ile Bronek czekał, bo jednak czerwone się świeci. Tylko pytanie czy świeci się, bo szlaban nie domaga czy dlatego, że jedzie pociąg. Jeśli widoczność jest dobra i z daleka widać, że nie ma pociągu to pewnie po czekaniu 10 minut bym ostrożnie przejechał. But you do you.
no tak... tak właśnie ktoś je zaprojektował... aby móc wpakować słabeuszy na minę. Pozbyć się kiepskich genów z puli. Czy inny powód. Czasem głupota, czasem peszek.
Jak to już zostało napisane na samym początku... temat kołem się toczy. Wracamy do postu #1
...
Ale hipokryzji nie lubię.
Podwójnych standardów też

daniel

Señor Meme Officer
no tak... tak właśnie ktoś je zaprojektował... aby móc wpakować słabeuszy na minę. Pozbyć się kiepskich genów z puli. Czy inny powód. Czasem głupota, czasem peszek.
Jak to już zostało napisane na samym początku... temat kołem się toczy. Wracamy do postu #1
...
Ale hipokryzji nie lubię.
Podwójnych standardów też
Odpowiem w stylu vwir: co ty pi...lisz
Tamten szlaban działał i kierowcy olali czerwone światło. Bronek zgłosił awarię i dopiero przejechał.
Powiem nawet, że gdyby na przejściu dla pieszych paliło się czerwone światło od 10 minut i nie zmieniało to przeszedłbym na czerwonym i nie przyjąłbym ewentualnego mandatu bo będzie to zupełnie co innego niż przejście na czerwonym z marszu tak jak zrobiły to samochody na filmie.

Bronek

Pionier e-mobilności
Dla informacji czekałem kilka minut. Znam ten przejazd i nawet rozkład w tych godzinach co drugi dzień regularnie tam przejeżdżam i trafiam często na zamknięte , zamykające się lub otwierające szlabany Wiadomo może jechać coś ekstra ....
Ale tu ewidentnie było po przejeździe pociągu (jeden tor) . Podniosło się i nie zgasło...Pewnie jakiś czujnik , stycznik itp się zawiesił. Nie byłem sam...
Chcąc być Świętym można tak stać do rana , lub zadzwonić i czekać na pracownika (tu by to zajęło niewiele czasu w sumie z 25 minut ? Ale to już sznur samochodów na oko z 20 by się nazbierało? No i nie wiadomo ile to.potrwa.

Widoczność toru w obie strony bardzo dobra i duży dystans wiec ryzyko niemal zerowe wypadku , co do mandatu jak nie ma kamer też niewielkie.

To i tak nic . Kiedyś staraliśmy ponad półtorej godziny na totalnym zadupiu w korku z 60 samochodów przy opuszczonych i popsutych zaporach. Nikt się nie pojawił a miał być za 20 minut . W końcu w kilku chłopa udało się na chama podnieść te szlabany
Prawo prawem ale nie dajmy sie zwariować, w końcu są przejazdy niestrzeżone

luki

Pionier e-mobilności
Śmiejecie się z mandatów, ale prawda jest taka, że w Warszawie i okolicach mandaty się posypały, i na tych przejazdach ludzie czekają aż zgaśnie czerwone. Znam przejazd na którym wszyscy czekają aż zgaśnie czerwone i nawet udało się ostatnio zsynchronizować światło ze szlabanem (gaśnie prawie natychmiast po podniesieniu).
Dodatkowo jeszcze dopowiem, że w sytuacji takiej, że jeszcze się nie zdążył otworzyć, a już zaczyna zamykać, są dodatkowo sygnały dźwiękowe. Sygnały te zawsze się włączają, jak szlaban się zamyka.
Nie wiem co trzeba jeszcze dodatkowo zrobić , żeby ludzie jednak nie wjeżdżali na czerwonym

daniel

Señor Meme Officer

cooler

Pionier e-mobilności

Też z wykopu

A sprostowania coolera nadal nie ma
Czuję się wywołany, w jakim temacie sprostowanie?
Jeżeli chodzi o mój wpis że sprawa ma drugie dno to przecież napisałem że komentarze z Wykopu... Nawet miałeś usera w treści to mogłeś sam poszukać a nie "czekam na sprostowanie".
2 minuty i znalazłem właśnie po tej wypowiedzi którą zacytowałem: https://wykop.pl/link/7598629/nagra...ktory-zderzyl-sie-z-ciezarowka-w-nowej-suchej

Wszystko na tacy... "czekam na sprostowanie", "udowodnij że nie kłamiesz" etc. Strasznie mnie wpieniają takie wypowiedzi.

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
@cooler Chodzi może o to , że Ci jeszcze szlaban nie spadł na Tesle i masz ją za to pochwalić ? :)
Skąd wiedziałeś? Jasnowidz... No szlaban jeszcze nie spadł. Jak widzę że szlabany opadają to dodaję gazu żeby zdążyć i zawsze zdążam!!! :p

Za zwinność oraz dynamikę jak zawsze M3 chwalę :cool:
Nie chwalę za serwis, dostępność części, jakość wykonania, awaryjność oraz zasięg.:poop: