Szybka trasa TM3LR ponad 1300km i wnioski

Siemka

Nowy na Forum
Kolezko przyhamuj bo jestes tu nowy a rzucasz jajkami :) jezdze Tesla ale widze jak wygladaja realia w Polsce i nikomu oczu nie mydle, kazdy ma okazje samemu sobie zdanie wyrobic.
Nie jestem dla Ciebie żaden "Koleżka"......tutaj powinienem Cie "określić" stosownie do Twojego poziomu wypowiedzi, ale daruje sobie, żeby inni mogli "samemu sobie zdanie wyrobić....na Twój temat"

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie jestem dla Ciebie żaden "Koleżka"......tutaj powinienem Cie "określić" stosownie do Twojego poziomu wypowiedzi, ale daruje sobie, żeby inni mogli "samemu sobie zdanie wyrobić....na Twój temat"
A ktos Cie prosil o pomoc w tym watku ?
Obronca ucisnionych sie znalazl… nic ciekawego do napisania nie masz ale epitetami straszysz. Sam zaczales od „koles” a „kolezki” sie czepiasz.
Zjezdz snickersa…

rawier

Posiadacz elektryka
Przejechałem wczoraj, 1316km, czas z ładowaniami 14h55minut.
Ilosc "phantomowych" hamowań na trasie Triest - Warszawa powyzej 15. Dziwne hamowania tesli sa nie tylko na autopilocie, a również na tempomacie. Dwa takie hamowania spowodowały że wszystko spadło z tylnej kanapy, jedno doprowadziło jadącego za mną do okazania mi wulgarnych znaków.
Stwierdzam iż jest zdecydowanie gorzej niż jeszcze 3 miesiące temu z tym hamowaniem.
Rozmawiałeś w serwisie o tych fantomowych hamowaniach? Ja w majówkę trasę z Warszawy za Wałbrzych i z powrotem pokonałem na autopilocie/tempomacie (od Kostomłotów był tempomat) i jedyne co zauważyłem to, że parę razy jak jechałem na autopilocie podczas mijania Tira zwalniał z ustawionych 145 do ok. 130-133. Poza tym żadnych przypadkowych hamowań...

MiKo

Posiadacz elektryka
Od czego to zależy, że niektórzy mają problemy z fantomowym hamowaniem? Od egzemplarza? Hardware?

Zrobiłem w sumie 3ka z końca 2021 koło 10kkm, fantomowe hamowaniem miałem raz, lekko zwolniła pod wiaduktem. Praktycznie całe trasy robię na a1 i a2 na autopilocie podstawowym (trzymanie pasa)

solik

Pionier e-mobilności
Ktos sugerowal ze jesli mozesz zjechac autopilotem na odleglosc 1 to masz radar a jak minimum 2 to bazuje tylko na kamerach.

Przy wyprzedzaniu czesto mi sie zdarza ze troche zwalnia, ostatnio jednak hitem bylo to "fantomowe" hamowanie przy policjancie stojacym z radarem, spojrzal na mnie jak na idiote, wstyd jak cholera :)

danielm

Pionier e-mobilności
Rozmawiałeś w serwisie o tych fantomowych hamowaniach? Ja w majówkę trasę z Warszawy za Wałbrzych i z powrotem pokonałem na autopilocie/tempomacie (od Kostomłotów był tempomat) i jedyne co zauważyłem to, że parę razy jak jechałem na autopilocie podczas mijania Tira zwalniał z ustawionych 145 do ok. 130-133. Poza tym żadnych przypadkowych hamowań...
to spowalnianie przy mijaniu tira to funkcja

danielm

Pionier e-mobilności
Od czego to zależy, że niektórzy mają problemy z fantomowym hamowaniem? Od egzemplarza? Hardware?

Zrobiłem w sumie 3ka z końca 2021 koło 10kkm, fantomowe hamowaniem miałem raz, lekko zwolniła pod wiaduktem. Praktycznie całe trasy robię na a1 i a2 na autopilocie podstawowym (trzymanie pasa)
od niczego. auto podejmuje decyzje. przed wiaduktami radar lubi się dziwnie odbijać powodując fałszywe reakcje auta, do tego cienie drzew, wysokość słońca, oślepianie kamer. Bjorn Nyland ma fantomowe hamowania zawsze w tych samych miejscach. czasami to pozostałość po ograniczeniu prędkości którego już dawno nie ma ale w starszych mapach tesli jeszcze jest.

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie to ewoluowało. Na tej samej trasie. W 2019/20 r było 6 srednio mocnych, potem slabły do zera
I w tym roku jedno słabiutkie. potem drugie jak zawahanie.. Po czym od 2 miesiecy nie ma.
Zmieniło się nawigowanie opd ostatnich chyba aktualizacji nagle chce zjechac w miasto a 100x lepiej jechac do końca S6.
Zjeżdżając zwalnia ale kompletnie po swojemu ignorując 100 potem 80 potem 60. Dopiero 40 na slimaku przestrzega.

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie rozmawialem bo tam nie ma z kim rozmawiac, aktualnie mam trzy konkretne miejsca dookola warszawy gdzie wystepuja regularnie, nie widze tutaj problemow modelu, a raczej niedorobione oprogramowanie, ale jak czytam to pianie niektorych jaki to autopilot jest cudowny to zastanawiam sie czy jezdzimy na tej samej planecie, czy moje auto jednak jest uszkodzone…
Albo czesc udaje ze nie widzi problemu…

Najnowsze dyskusje