slaveq

Pionier e-mobilności
Kurczę czy ktoś miał coś takiego? Dioda ładowania świeci mi na fioletowo a przy ładowaniu zarówno dc jak i ac świeci się na czerwono ale ładuje normalnie !!!???
1705435287344.png

Nie mam żadnych błędów ani normalnie ani w service mode oprócz blokady roletki chłodnicy od zimna.

Michal

Moderator
Czytałem że to po prostu jakaś dioda wysiadła i zamiast białego masz fiolet - zgłoś na serwis

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Kurczę czy ktoś miał coś takiego? Dioda ładowania świeci mi na fioletowo a przy ładowaniu zarówno dc jak i ac świeci się na czerwono ale ładuje normalnie !!!???

To nie błąd. Musisz uzupełnić zbiornik z AdPurple i będzie ok. Niestety trzeba co jakiś czas - ekologia.
Najlepiej łafować się na Ionity - ich prąd ma już dodany AdPurple, przynajmniej te stanowiska co świecą się na fioletowo. Może dlatego jest taki drogi?

slaveq

Pionier e-mobilności
To nie błąd. Musisz uzupełnić zbiornik z AdPurple i będzie ok. Niestety trzeba co jakiś czas - ekologia.
Najlepiej łafować się na Ionity - ich prąd ma już dodany AdPurple, przynajmniej te stanowiska co świecą się na fioletowo. Może dlatego jest taki drogi?
Płyn do czyszczenia wtrysków prądu użyłem i jak ręką odjął.

Zgłosiłem na serwis.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Jeden raz tak miałem chodziło o to, że wtyk nie był jakby do końca włożony lub po prostu coś nie stykało. Pewnie przez mrozy. Jak wyciągnąłem i ponownie włożyłem wtyczkę wszystko wróciło do normy. Jak pamiętam było wtedy -20 st.C

dawidgora

Posiadacz elektryka
Ostatnio zauważyłem, że coś mi cyka przy niskich temperaturach z przodu. Jest to coś od ogrzewania bo jak je wyłączę to dźwięk ustaje. Jest na tyle cichy, że podczas jazdy nie słyszę, ale gdy się zatrzymam albo się toczę to jest.

Jest to coś w stylu:
cyk cyk cyk - 1-2 sekundy - cyk cyk cyk - ...

Czy ktoś ma podobny problem? Chciałbym zgłosić na serwis ale chcę mieć pewność, że umiem odtworzyć problem. Po wyjściu z auta, przy próbie nasłuchiwania tego od przodu nic nie słychać, może musi ktoś siedzieć w aucie żeby to występowało, lub auto musi być na D - poproszę kobitke żeby usiadła w aucie.

EDIT:
O znalazłem na zagranicznym forum ten dźwięk. Wrzucam w załącznik.

Attachments

• 1.mp4
    408,5 KB · Liczba wyświetleń: 0
  • 2.mp4
    1,8 MB · Liczba wyświetleń: 0

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Ostatnio zauważyłem, że coś mi cyka przy niskich temperaturach z przodu. Jest to coś od ogrzewania bo jak je wyłączę to dźwięk ustaje. Jest na tyle cichy, że podczas jazdy nie słyszę, ale gdy się zatrzymam albo się toczę to jest.

Jest to coś w stylu:
cyk cyk cyk - 1-2 sekundy - cyk cyk cyk - ...

Czy ktoś ma podobny problem? Chciałbym zgłosić na serwis ale chcę mieć pewność, że umiem odtworzyć problem. Po wyjściu z auta, przy próbie nasłuchiwania tego od przodu nic nie słychać, może musi ktoś siedzieć w aucie żeby to występowało, lub auto musi być na D - poproszę kobitke żeby usiadła w aucie.

EDIT:
O znalazłem na zagranicznym forum ten dźwięk. Wrzucam w załącznik.
Przykro mi, wygląda mi to na bulbulator.