ciastek

Pionier e-mobilności
Doraźnie włączyłem camp mode, ale czy jest jeszcze inna opcja w takiej sytuacji?
Dokładnie do tego służy camp mode. Bez sensu szukać alternatyw.
Czasami pojazd informuje o zielonym świetle sygnałem dźwiękowym, a czasami nie. (…) Z czego to wynika?
Po prostu słabo to działa.
Jest w ogóle gdzieś w ustawieniach opcja włączenia / wyłączenia tej funkcji na stałe?
Gdy wyłączysz opcję “Full Self -Driving Visualization Preview”, to między innymi przestanie informować o zielonym.

Michal

Moderator
Taka sytuacja. Kluczyk w smartfonie. Chcę wyjść z auta, zabrać smartfona, ale pozostaje w nim pasażer i zależy mi na tym aby cały czas utrzymać komfort termiczny, była włączona muzyka czy radio. Doraźnie włączyłem camp mode, ale czy jest jeszcze inna opcja w takiej sytuacji?
Ja przymykam drzwi ale ich nie zamykam jeśli to ma być wyjście na chwilę ale w aucie zwykle zostaje żona z drugim kluczykiem w telefonie. Wydaje mi się, że brak kluczyka skończy się tylko alertem w telefonie, że zostawiłem otwarte drzwi. Wiadomo, to raczej rozwiązanie na 5 minut niż na 30, ale działa.

Kolejna sprawa. Czasami pojazd informuje o zielonym świetle sygnałem dźwiękowym, a czasami nie. Zdecydowanie częściej zdarza mu się o tym zapomnieć. Z czego to wynika? Jest w ogóle gdzieś w ustawieniach opcja włączenia / wyłączenia tej funkcji na stałe? Chciałbym, żeby działało to na stałe bo to fajna i przydatna sprawa.
Wydaje mi się, że auto informuje o zmianie świateł jak jesteś pierwszy, a jak nie jesteś pierwszy, to o odjeździe auta poprzedzającego.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja zostawiam wychodzę np do paczkomatu, żona jest w środku i nic się nie dzieje.
Kiedyś faktycznie ale kilka lat temu zdarzalo się że alarm się włączał

Oczywiscie żona ma telefon a jeździmy na jednym koncie jako jeden tzw kierowca, ale z dwoma profilami.!!
Z chwilą mojego wyjścia z moim telefonem jej się loguje jako telefon ale jest "slave" a mój "master" . Więc jak wrócę i siądę za kierownicą i profil i telefon jest aktywny ponownie mój .

Nie próbowałem ostatnio z pozostawionymm pasażerem " obcym"

Last edited:

pmlody

Pionier e-mobilności
Ja zostawiam wychodzę np do paczkomatu, żona jest w środku i nic sie nie dzieje.
Kiedys faktycznie ale kilka lat temu zdarzalo się że alarm się włączał

Oczywiscie żona ma telefon a jeździmy na jednym koncie jako jeden tzw kierowca, ale z dwoma profilami.!!
Z chwilą mojego wyjscia z moim telefonem jej się loguje jako telefon ale jest "slave" a mój "masterc. Wiec jak wrócę i siądę za kierownicą i profil i telefon jest aktywny oonownie moj.

Nie próbowałem ostatnio z pozostawionymm pasażerem " obcym"
Ja mam odruch włączania trybu psa jak jest ktoś poza mną w aucie a wysiadam sam :D

nabrU

Pionier e-mobilności

bbob

Nowy na Forum
Czy przy odblokowanym samochodzie naduszenie klapki ładowania powinno ją otworzyć ? Wydawało mi się że to kiedyś działało ?

Czy komputer od multimediów jest w ekranie ? Chodzi mi o ten na Ryzenie. Tesla M3.