rawier

Posiadacz elektryka
To jaki jest sens tej funkcji jeśli nie działa ona przy włączonym alarmie? :unsure:
Sprawdziłem to u siebie - teraz jest dokładniejszy komunikat:
IMG_3883 Średni.jpeg

czyli alarm może być włączony, ale bez funkcji przechylenie/intruz. Pewnie praca układu chłodzenia wywoływała fałszywe alarmy

nabrU

Pionier e-mobilności
Pewnie praca układu chłodzenia wywoływała fałszywe alarmy
Ta teoria się kupy nie trzyma, bo możesz przecież zdalnie włączyć ogrzewanie / chłodzenie przy tym samym ustawieniu alarmu niezależnie od funkcji zabezpieczenia przed przegrzaniem...

ciastek

Pionier e-mobilności
Ta teoria się kupy nie trzyma, bo możesz przecież zdalnie włączyć ogrzewanie / chłodzenie przy tym samym ustawieniu alarmu niezależnie od funkcji zabezpieczenia przed przegrzaniem...
Tak, możesz. I zdarza się, że aktywuje to alarm. https://forum.elektrowoz.pl/threads/zabezpieczenie-przed-przegrzaniem-kabiny.2149/post-101012

daniel

Señor Meme Officer
Tak, możesz. I zdarza się, że aktywuje to alarm. https://forum.elektrowoz.pl/threads/zabezpieczenie-przed-przegrzaniem-kabiny.2149/post-101012
Hmm. Ja miałem wentylator USB zawieszony na zagłówku środkowego siedzenia z tyłu. Jak zajrzałem do aplikacji to USB się aktywowało, wentylator włączył i zaczął wyć alarm.

Myślałem, że to od wirujących łopatek wykryło ruch, ale może ruszające się powietrze też aktywuje alarm?

jnsk3k

Zadomawiam się
W instrukcji jest zdanie:
"Czujnik wtargnięcia wyłącza się automatycznie, jeżeli po opuszczeniu pojazdu działa system klimatyzacji"
To nie jest przypadkiem tak, że ręczne odpalenie klimy z aplikacji wyłącza tymczasowo przechylenie/intruz?

Może jest tak że to jest w tedy wg tesli świadoma akcja użytkownika i to jest ok, ale tesla nie chce żeby przechylenie/intruz wyłączało się samo bez wiedzy użytkownika i dlatego nie może być wyłączone przez ochronę przed przegrzaniem kabiny. To miało by jakiś sens.

inter

Pionier e-mobilności
Hmm. Ja miałem wentylator USB zawieszony na zagłówku środkowego siedzenia z tyłu. Jak zajrzałem do aplikacji to USB się aktywowało, wentylator włączył i zaczął wyć alarm.

Myślałem, że to od wirujących łopatek wykryło ruch, ale może ruszające się powietrze też aktywuje alarm?
To jest dobry trop, u mnie w Peugocie, mozna deaktywować alarm. Jak zapomnę, a jest uchylone lekko okno to od czasu do czasu zawyje. Podejrzewam, że od ruchów powietrza sa tam czujniki ultradzwiekowe.

ciastek

Pionier e-mobilności
To nie jest przypadkiem tak, że ręczne odpalenie klimy z aplikacji wyłącza tymczasowo przechylenie/intruz?
Nie. Gdy któryś z trybów zapobiegający wyłączeniu się klimatyzacji po wyjściu, czyli „utrzymaj temperaturę”, „tryb psa” lub „tryb kempingowy” jest aktywny, to czujnik przechylenie/intruz się wyłącza.

nabrU

Pionier e-mobilności
Żeby trochę skomplikować w tym temacie ;) taka sytuacja:
Alarm włączony i funkcja zabezpieczenia przed przegrzaniem się (tym razem) włączyła samoczynnie...

Screenshot_2023-09-08-13-58-06-70_dea0ed4dc7fea9051b966dd91d80d9ae.jpg