SkropMe

Zadomawiam się
Co trochę nie mogę się połączyć z Tesla przez BT żeby puścić muzykę. iPhone. Muszę usuwać z Bluetooth w samochodzie i w telefonie i na nowo łączyć. Macie jakieś rady?

krzyss

Pionier e-mobilności
Co trochę nie mogę się połączyć z Tesla przez BT żeby puścić muzykę. iPhone. Muszę usuwać z Bluetooth w samochodzie i w telefonie i na nowo łączyć. Macie jakieś rady?
Wywal calkiem i zrob jeszcze raz. Muza leci tylko wtedy jak masz aktywny BT czyli ta niebieska ikonke. Jak bedzie na radiu to sie samo nie przelaczy.

rawier

Posiadacz elektryka
Już raz tak robiłem, znowu to samo się stało, wiem ze trzeba przelać na Bt
jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy, to zrobienie tego od drugiej strony - tzn. jak masz sparowany telefon z teslą, to w telefonie wybierz opcję "zapomnij to urządzenie" i zrestartuj go, w międzyczasie w tesli usuń profil telefonu, zrób jej restart i wtedy sparuj ponownie.

SkropMe

Zadomawiam się
jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy, to zrobienie tego od drugiej strony - tzn. jak masz sparowany telefon z teslą, to w telefonie wybierz opcję "zapomnij to urządzenie" i zrestartuj go, w międzyczasie w tesli usuń profil telefonu, zrób jej restart i wtedy sparuj ponownie.
Właśnie bez tego nie ruszy. Drugi raz w przeciągu tygodnia to mam. Zobaczymy może coś się poprawi

PiotrS

Posiadacz elektryka
Dwa pytania.
- czy u Was też TM3 jakby trzęsie przy prędkościach 130 km/h i wyższych? Da się żyć, ale nie jest to komfortowe. Może koła nie były w fabryce wyważone?
- czy Tesla jest "czuła" na nieoryginalne kable do ładowania AC? Mam kabel 11kW firmy Green Cell. Ładowanie z nim rusza i po chwili się kończy. Potem rusza ponownie i tak w kółko.

danielm

Pionier e-mobilności
Dwa pytania.
- czy u Was też TM3 jakby trzęsie przy prędkościach 130 km/h i wyższych? Da się żyć, ale nie jest to komfortowe. Może koła nie były w fabryce wyważone?
- czy Tesla jest "czuła" na nieoryginalne kable do ładowania AC? Mam kabel 11kW firmy Green Cell. Ładowanie z nim rusza i po chwili się kończy. Potem rusza ponownie i tak w kółko.
jaki błąd wyskakuje w aucie/kablu? jest "wrażliwa" na brak uziemienia, brak odpowiedniej kolejności fazy itp

PiotrS

Posiadacz elektryka
Nie wyskakuje błąd. Widzę na pasku w górnej, lewej części ekranu moc ładowania. Widzę jak rośnie do 11 kW i spada do zera.
Na kablu Tesli działa poprawnie.
Z kolei kabel Green Cell działa poprawnie w eNiro.