motorolapl

Zadomawiam się
czy u innych po ladowaniu na SuC(czyli kiedy dziala podgrzanie baterii), tez slychac taki łomot w podwoziu po jakims czasie odjechania od stacji ładowania?

Bronek

Pionier e-mobilności
Bywa, że i w domu. To nie z podwozia a baterii. W dawnych latach (czytaj 2 lata temu np) niektórym wymieniano nawet zaworki, które tak sobie strzelały. Myslalem, że to historia, ale skoro wali to znaczy, że nie. . W tym aucie raczej nie spodziewaj się spokoju.

Michal

Moderator
Nie da się

PiotrS

Posiadacz elektryka
Jak kontaktować się z serwisem Tesli, jeżeli nie zgadzam się na wycenę?
W aplikacji nie znalazłem funkcji zbliżonej do odpowiedz.

Michal

Moderator
Możesz napisać na WarsawService@ ale i tak odpowiedzą Ci raczej tylko, że to jest maksymalna wycena i podają ją w aplikacji tylko po to, żebyś się nie zdziwił na koniec. Ja akceptowałem prawie 2000 zł za wymianę osłony areo pod autem, bo nie wiedzieli, którą część będę miał do wymiany więc do wyceny wrzucili dwie. Finalnie naprawę zrobili w ramach gwarancji, więc nie zapłaciłem nic.

PiotrS

Posiadacz elektryka
Mi samochód wibruje, więc to pewnie kwestia wyważenia kół. Wycenili na ponad 1600 zł ;)
Jeżeli mam cokolwiek im płacić, to wolę to zrobić po sąsiedzku, niż jechać na drugi koniec miasta.

Bronek

Pionier e-mobilności
Mi samochód wibruje, więc to pewnie kwestia wyważenia kół. Wycenili na ponad 1600 zł ;)
Jeżeli mam cokolwiek im płacić, to wolę to zrobić po sąsiedzku, niż jechać na drugi koniec miasta.
Wyważ u siebie za grosze i tyle. Jak nie ustąpi to edytuj serwis z komentarzem ze wyważyłeś i kicha.

PiotrS

Posiadacz elektryka
To kolejne pytanie związane z wyważaniem.
Czy da się wyważać koła na samochodzie?
Człowiek z warsztatu powiedział, że gdy kręci się jednym kołem, to w samochodzie wyrzuca jakieś ostrzeżenie o błędzie.

W Tesli nie ma typowego luzu.