Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

Michal

Moderator

pluto

Pionier e-mobilności
Zawsze jest szansa że ktoś zrezygnuje i przejmiesz jego zamówienie.
Miałem tak w I kwartale jak 3 dni przed jego zakończeniem kwartału telefon z Warszawy z informacją że mają auto w mojej konfiguracji i jak dam radę w trzy dni dokonać formalności związanych z zapłatą to mi ją sprzedadzą ;)

SkropMe

Zadomawiam się
Czy ktoś może zapytać czy jak ktoś nie dostał vinu a zamawiał koniec lutego RWD czerwona-biała to już nie ma szans w tym kwartale?
Ja mialem dostawę na luty, każdy już dostał VIN i pisali na forum, a tu nagle po kilku dniach od wpisów mail że nadano vin, możliwe że ktoś zrezygnował.

krzyss

Pionier e-mobilności
Po godzinie jazdy w okół komina już mi nogi scierpły i plecy zapociły ... niestety nie jest to komfort znany z foteli sportowych alcantara/skóra w q7. Nie sądzę abym zbyt często wybierał ten samochód w trasę. Sorry ale nie ta klasa ... przykro mi ... fanboy Tesli ze mnie raczej nie będzie.
Żonie powiedziałem że czuję się jak w takim gokarcie.. spod świateł poscigać się po okolicy I tyle z tego 😀. No i nie męczyć dieselka po okolicy.

Poza mną ... dzieci mają frajdę na ekranie sobie YT pooglądać i gierkę odpalić.

W sumie ok, ale bez jakiejś wielkiej podniety 😀
Fotele i cerata to niestety najwieksze wady tesli. Ale mozna oddac do obszycia i choc troche poprawic sytuacje. Co do jakosci sie zgodze, nie ma dramatu ale do audi to bardzo duzo brakuje.

Last edited:

viallos

Pionier e-mobilności
Może z ekscytacji byłeś spięty i spocony ;)

Nawet jak tylko tyle to i tak dobrze.
Tak tak @Michal ... masz rację :cool: .

Może z czasem jakoś jeszcze poprawie trochę pozycje i będzie trochę lepiej.

Ale zgadzam się że jak tyle to i tak dobrze. Dokładnie taką funkcję ma spełniać ten samochód, kręcić się po okolicy I myślę że z tego zadania wywiąże się bez problemu.
Przyjemnie wsiąść pojechać 1km po bułki w ciszy i nie smrodzac do okola.

Ale z tych dwóch to i tak wolę rower ... szczególnie jak jest taka pogoda jak dzisiaj. Zamiast jechać Teslą na mecz syna pojechałem sobie ponad 60km rowerkiem ... I to jest to :)

viallos

Pionier e-mobilności
Ja odebrałem Tesle z dofinansowaniem, ale PKO nie dało żadnej naklejki.

Tur

Nowy na Forum
Macie jakieś wskazówki dotyczące oględzin?
Mi się dziś trafiły na lewym nadkolu dwa ubytki lakieru, na około 5 mm długie i prawdopodobnie będę miał element do wymiany. Początkowo wyglądały jak wiele innych miejsc niedomytych które trzeba zrozumieć w związku z dużą ilością aut do odbioru w krótkim czasie po dostawie. Niestety pewnie miałem pecha podczas transportu ale Pan z Tesli który który mnie obsługiwał zachował się jak najbardziej ok i stwierdził że to dopiero drugi przypadek na 190 ostatnich Tesli które otrzymali żeby się trafił z defektem. Ogólnie cała obsługa podczas mojego tam pobytu była naprawdę miła ale prawdopodobnie przez za małą ilość osób pracujących podczas natłoku wydawania aut mimo moich wcześniejszych próśb auto było naładowane w 50 % a miałem do przejechanie ponad 300 km a jestem rookie w elektrykach.
Rozpisałem się a chodzi mi tylko o to że trzeba naprawdę większość nieczystości sprawdzić żeby nie denerwować się później.
Poza tym frajda z jazdy jest naprawdę ok :)

Lupin

Zadomawiam się
Tesla odebrana dzień przed terminem, Pani Joanna dzwoniąc potwierdzić jutrzejszą datę zaproponowała przyjazd dzisiaj, skoro dotarłem już do Warszawy. Plac cały czas zapełniony Teslami, przed wjazdem lawety czekają na miejsce, gdzie mogłyby się rozładować.

Jako ciekawostkę dodam, że Tesla sprowadziła do Warszawy pracowników Tesli z Rumunii, którzy pomagają wydawać auta pracownikom Ząbek. Nie wiem, czy robili tak wcześniej, ale na pewno pokazuje to skalę tego, ile w tym tygodniu mają tam pracy 😀