gim-kg
Pionier e-mobilności
Do tej pory nie było problemów, głównie przednie szyby. Zamiennika nie ma, a PZU zgadzało się na wymianę w ASO w ramach ubezpieczenia AutoSzyba. Weź też pod uwagę, że z tego ubezpieczenia możesz naprawić szybę. Tutaj głównie chodzi aby nie tracić zniżek z AC, choć w UFG informacja o szkodzie będzie zapisana.Auto szyby to opcja raczej zbędna w samochodzie na gwarancji, ponieważ samochód na gwarancji nie może być naprawiany na zamiennikach. Z tego ryzyka Towarzystwo Ubezpieczeniowe wymienia w swoim dedykowanym warsztacie na zamiennik nie oryginał. Jeśli nie ma zamiennika na rynku to MOŻE się zgodzić albo NIE na wymianę w serwisie na oryginał i jeśli się nie zgodzi z różnych przyczyn, może to być nawet widzimisie - wtedy tylko z AC w serwisie. Jestem agentem PZU i jeszcze wczoraj potwierdzałałem tą informację raz jeszcze w PZU u mojego przełożonego. Pytałem nawet konkretnie o Teslę.
W Tesli jest też trochę inaczej. Przy wymianie szyby na zamiennik nie tracisz gwarancji na samochód, a jedynie na tą cześć. W TM3 dość często padały szyby od uderzenia kamieniem. Ja mam dwa takie miejsca śle udało się je naprawić.