Tesla Model Y, dostawy II kwartał 2023

elektryk

Pionier e-mobilności
Na pewno dzisiaj? Zdawało mi się, że jakiś czas temu w apce już widziałem 2000, a gdzieś w youtubach ktoś mówił, że to miało spaść już od 01.04 (na 2000 dla polecającego i 1000 dla poleconego).
Wczoraj jeszcze było 5000 za polecenie. Miało niby spaść od kwietnia, ale zostało dłużej.

ypl

Pionier e-mobilności
Rozumiem….

Na szcz, ja nie muszę sie martwić o „kumulację” wydatków.

BTW.
Wczoraj mi żona przypomniała, ze mój chrześniak ma 18-tke w sierpniu. Fajny prezent taka tesla, prawda ? Tylko brat musi sprytnie podpytać czy 3 czy Y😀
Szeroko lecisz, ale to nie wiem czy bym porsche taycana młodemu nie kupił, w takim wieku lans też się liczy, a skoro piszesz, że nie musisz się martwić o wydatki to bym się na drobne nie rozmieniał tylko brałbym taycana.

ypl

Pionier e-mobilności
Ja tak jak pisałem wczoraj mam ultimatum wpłacenia środków do 17:00, leasing zlecił przelew koło 10, ale już widzę na koncie tesli że chyba zaksięgowali kasę bo mam coś takiego:
View attachment 10188

Także teraz jeszcze przesunąć jutrzejszy odbiór na jakąś realną datę bo przecież bez tablic nie wydaję z placu. Mam nadzieje że z tym już nie będzie problemu.
Ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?

---edit---
dostałem właśnie sms'a z o treści: "Twój odbiór został właśnie potwierdzony na 19/04/2023"...
Także mam nadzieję że jeszcze będą dzwonić, bo jutro jest nierealne
Nawet jak nie odbierzesz jutro to auta Ci już raczej nikt nie zabierze, jest zapłacone za to konkretne auto więc jest już Twoje.

Michal

Moderator
Moja córka niedawno skończyła rok i tak się zastanawiam, czy jej nie kupić Gulfstreama G650. Niech się dziewczyna pobawi trochę. Jak będzie przeginać z lataniem, to jej zabiorę.

Last edited:

itguy

Posiadacz elektryka
Nawet jak nie odbierzesz jutro to auta Ci już raczej nikt nie zabierze, jest zapłacone za to konkretne auto więc jest już Twoje.
wiem, logika to podpowiada, aczkolwiek to tesla, różnie może być, już ktoś niedawno stracił opłaconą Skę po chciał opylić ją przed odbiorem :)

Jan2

Zadomawiam się
Szeroko lecisz, ale to nie wiem czy bym porsche taycana młodemu nie kupił, w takim wieku lans też się liczy, a skoro piszesz, że nie musisz się martwić o wydatki to bym się na drobne nie rozmieniał tylko brałbym taycana.
Namówiłeś mnie !!!

Biorę młodemu tajkana z wszystkimi literkami + turbo

ypl

Pionier e-mobilności
Moja córka niedawno skończyła rok i tak się zastanawiam, czy jej nie kupić Gulfstreama G650 nie kupić. Niech się dziewczyna pobawi trochę. Jak będzie przeginać z lataniem, to jej zabiorę.
W sumie, moje chłopaki mają polarisy od peg perego, jeżdżą sobie tym po prywatnej drodze u babci, ale może i ja wezmę ze dwie tesle, teraz promocje są na trójki, jak się rozpędzą za mocno to im zabiorę i schowam do garażu, ale raczej ogarną i będą spokojnie jeździć bo starszy wygrał konkurs matematyczny, najlepszy z całej szkoły był także chyba można mu kupić 😁

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Ja tak jak pisałem wczoraj mam ultimatum wpłacenia środków do 17:00, leasing zlecił przelew koło 10, ale już widzę na koncie tesli że chyba zaksięgowali kasę bo mam coś takiego:
View attachment 10188

Także teraz jeszcze przesunąć jutrzejszy odbiór na jakąś realną datę bo przecież bez tablic nie wydaję z placu. Mam nadzieje że z tym już nie będzie problemu.
Ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?

---edit---
dostałem właśnie sms'a z o treści: "Twój odbiór został właśnie potwierdzony na 19/04/2023"...
Także mam nadzieję że jeszcze będą dzwonić, bo jutro jest nierealne
próbowałeś odpisać na tego SMSa? może znajdziesz sekretny kanał komunikacji ? ;-)

ypl

Pionier e-mobilności
Ja już nie karmię 😉
Ta sama lista co dowcipny i zabawny Piti czy jak mu tam było 🤣