Tesla Model Y - gadżety

TSK

Zadomawiam się
Dziś po (10 dniach!) przyszły szufladki/tacki do konsoli środkowej. Zamawiałem z tego linku:
https://www.aliexpress.com/item/1005004523384152.htm O dziwo przesyłkę przywiózł kurier DPD.
Przy pierwszym kontakcie nie mogę mieć zastrzeżeń co do jakości, wręcz przeciwnie, spokojnie mogę polecić sklep. Funkcjonalność rewelacja, moim zdaniem must have, inaczej drobiazgi walają się po konsoli i nic nie można znaleźć w tych głębokich schowkach.
Na zdjęciach ten flock miejscami wygląda na szary, w rzeczywistości jest czarny, tylko aparat przekłamuje, mało światła dzisiaj.
Tez zamówiłem cały zestaw szufladek tj. do konsoli środkowej, do miejsca na kubki, pod podłokietnik na jakieś karty i jeszcze jeden przyszedł ale nie pamiętam do czego 😉
Dodatkowo czarne kołpaki 19", folię ochronną na ekran i czarne znaczki z logiem Tesli (ale tego akurat nie polecam bo jakość wykonania średnia).
Wszystko doszło szybciej niż się spodziewałem, jedynie co to jeszcze nie odebrałem samochodu🙃

ypl

Pionier e-mobilności
Przyciemnione ppfem przednie lampy, czarne oznaczenia, oraz parę drobiazgów z ali, jutro ma przyjść alcantara, parasolki są różne, jedna jest mniejsza, druga jest trochę większa, najpierw zamówiłem tą mniejszą ale potem już ten sam sprzedawca jej nie oferował

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

ypl

Pionier e-mobilności
Dla tych co nie mają fabrycznej rolety w modelu Y można ją mieć w formie zwijanej.
Dostępna w sklepie TUTAJ

View attachment 10578
Ma ktoś to, za każdym razem jak żonka zrobi zakupy i muszę coś wyjmować z bagażnika to mnie **uj trafia z tą roletą tesli ...

itguy

Posiadacz elektryka
Ma ktoś to, za każdym razem jak żonka zrobi zakupy i muszę coś wyjmować z bagażnika to mnie **uj trafia z tą roletą tesli ...
Nie tylko Ciebie U mnie od pierwszego dnia wylądowała w garażu :D jest tak beznadziejna że szok.

ypl

Pionier e-mobilności
Nie tylko Ciebie U mnie od pierwszego dnia wylądowała w garażu :D jest tak beznadziejna że szok.
Ja to jeszcze trzymam, bo aż tak często nie mam z tym styczności, ale te wyjmowanie zakupów to mnie trafia, ale z drugiej strony nie chce wyrzucać tej rolety, bo żona ma tendencję do trzymania różnych "dziadostw" w bagażniku, jakieś prace dzieci ze szkoły, bluza, kurtka, to, tamto, i ta roleta jednak zasłania bagażnik, a tak jakiś **uj podejdzie, zaświeci latarką przez szybę, coś tam zobaczy, i mi zbije szybę bo pomyśli, że coś cennego jest w bagażniku.

itguy

Posiadacz elektryka
Ja to jeszcze trzymam, bo aż tak często nie mam z tym styczności, ale te wyjmowanie zakupów to mnie trafia, ale z drugiej strony nie chce wyrzucać tej rolety, bo żona ma tendencję do trzymania różnych "dziadostw" w bagażniku, jakieś prace dzieci ze szkoły, bluza, kurtka, to, tamto, i ta roleta jednak zasłania bagażnik, a tak jakiś **uj podejdzie, zaświeci latarką przez szybę, coś tam zobaczy, i mi zbije szybę bo pomyśli, że coś cennego jest w bagażniku.
no tak ja nic nie worzę tam, ale to głównie moje auto więc mogę narzucić swój ordnungw środku :) więc bagażnik jest pusty przeważnie :)
Ja myślę że ta roleta nie byłaby taka beznadziejna gdyby bagażnik był odrobinę głębszy, bo tak to ona praktycznie leży na zakupach/rzeczach. W Skodzie miałem mega wygodnie zwijaną roletę ale też głęboki bagażnik i często wyjmowałem rzeczy bez jej zwijania, bo nie było takiej potrzeby, tutaj nie ma takiej opcji żeby coś wyjąć. Dodatkowo jak chce się przewieźć się np wózek dla dziecka to roleta praktycznie uniemożliwia jego włożenie, bo jest zwyczajnie za nisko.
Druga sprawa żeby dało się ją jakoś blokować w pozycji w górze, to pewnie byłaby do przełknięcia.