No nie wiem. W poprzednich autach jakoś nie odczuwałem tego problemu mocno na autostradzie. Nawet w Kia Ceed z 2012.Tak naprawdę porządną różnicę dopiero dało by się odczuć w układzie Steer-by-wire. Tam można w sofcie samochodu zaszyć zależność stopnia skręcenia kół od prędkości samochodu i mieć zupełnie inna czułość np. przy prędkościach parkingowych niż przy dużych prędkościach.
No bo żony są od tego żeby narzekałyNo nie wiem. W poprzednich autach jakoś nie odczuwałem tego problemu mocno na autostradzie. Nawet w Kia Ceed z 2012.
Teraz już się przyzwyczaiłem w Tesli, ale moja żona nadal narzeka.
no to walęWitam wszystkich. Pracuje w Tesli od ponad 10 lat jako senior field service technician , w razie pytan smialo walic , odpowiem na kazde![]()
1. żona i córki cisną o karaoke - nie działają polskie piosenki, czy jest ktoś komu one działają?Witam wszystkich. Pracuje w Tesli od ponad 10 lat jako senior field service technician , w razie pytan smialo walic , odpowiem na kazde![]()
Witamy na forum!Witam wszystkich. Pracuje w Tesli od ponad 10 lat jako senior field service technician , w razie pytan smialo walic , odpowiem na kazde![]()
Mi 3 zahamowała. Mam ustawione wczesne ostrzeganie.3. czy TMY sam zahamuje przed innym samochodem, w przypadku gdy ja się zagapię na dojeździe do skrzyżowania? bo mam wątpliwości, leaf 2 działa pod tym względem dużo lepiej