To mnie z błędu wyprowadź.W takim razie nie jesteś na bieżąco.
Staną się czymś innym niż obietnice, gdy zostaną otwarte.Legnica, Rumia, Zielona Góra, Poznań, Wrocław, Odolion (ok, 3 ostatnie są na wymianę chyba). To nie są tylko plany czy obietnice.
Przy czym nawet, gdy zostaną otwarte, to przejazd północ<>południe nie będzie obstawiony.
Niemniej na zachodzie preferuje ruch tranzytowy swoim położeniem. Rozumiem, że tam się mylą, a u nas jest polityka ukrywania SuC w miastach i pod ziemiąSuC ma tego pecha, że w odróżnieniu od takiego Ionity ma w założeniach obsługiwać zarówno ruch lokalny jak i przejezdny.
Tesla rozwija się niezwykle zrównoważenie w Polsce.Bo na przykład mają inne priorytety. W sumie się nie dziwię, patrząc na liczbę sprzedanych Tesli u nas i porównując je np. z Niemcami. Zrównoważony rozwój i optymalizacja w każdym możliwym segmencie biznesu - Tesla to uwielbia.
Nie pisałem, że z konkurencją jest różowo, lecz to, że z SuC w Polsce jest zawstydzająco marnie.Sukces. Firmy, które zajmują się tym i tylko wyłącznie tym odpaliły aż po dwie lokalizacje. Mało imponujące. Co do Ekoenu, jak sobie planowałem trasę do Niemiec, to właśnie sobie pomyślałem, że się podładuję u nich, bo mają fajne moce i ceny. No... po czym sprawdziłem mapkę i wróciłem do planowania. Kumasz - na głównej trasie Warszawa-Berlin nie mają żadnej ładowarki (no bo tej w Poznaniu nie liczę, jak sam napisałeś, taka lokalizacja jest kompletnie nie po drodze). Co do Polenergii, to jak sami zapowiedzieli, zwijają biznes, więc jakby Ci to napisać... ch* w bombki strzelił.
Oby ta konkurencja wzorem Polenergii nie zapowiedziała za chwilę, że się zmywają z rynku. Trzymam kciuki. I za SuC i za konkurencję, bo wcale nie jest z nią tak różowo, jak opisujesz.
Na Ekoen i Polenergię się powołałem tylko ze względu na to, że są małe, lokalne, a jednak potrafiły to, czego wielka, zrównoważona Tesla w PL nie potrafi.
Jest takie powiedzenie: jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.Bo może trudniej jest z przyłączem pod stacje rzędu 12-16x250kW z możliwością zwiększenia na 500kW w niedługiej przyszłości (SuC v4)? Która inna sieć postawiła taka stację ze sumaryczna maksymalna moc stanowisk to 3MW? To jest trochę tak jakbyś napisał ze Dino potrafi szybko stawiać markety a Auchan stawia bardzo wolno. Tak jak napisałem nie widzę jakiejś dużej przewagi innych sieci. Wole mieć ładowarkę w troszkę gorszej lokalizacji i na 95% wolne stanowisko niz w lepszej ale gdy podjadę wszystkie 3-5 stanowisk bedzie zajęte. Ja dalej twierdzę ze sieć SuC nie odbiega od innych.
Aktualny "rozwój" SuC w Polsce pokazuje, że w tak dużym kraju przyłącza daje się uzyskać w 1,5 lokalizacji rocznie. Śmiem twierdzić, że to bzdura.
Ponadto lepiej jest postawić 2 lokalizacje z 6x250 kW niż żadnej z 12x250 kW.
Tesla ma też technologie, dzięki którym radzi sobie z mniejszymi przyłączami wspomagając się swoimi własnymi bateriami oraz fotowoltaiką.