Sorki, ale nie bardzo kumam jaką tezę chcesz udowodnić? Że sieć SuC nie jest kiepska w Polsce, bo inne sieci mogłyby być lepsze?
Ja tylko próbuję zrozumieć, jaki jest cel porównywania SuC do Ionity, która wg Ciebie jest siecią pięciu producentów, z których każdy ma większe przychody od Tesli, a więc dysponują grubo x5 gotówką. A samo Ionity jest zaledwie ździebko lepsze od sieci SuC u nas w kraju (i również daleko im do bycia siecią, na której można przejechać Polskę wzdłuż i wszerz). Dla mnie jest to bez sensu, również dlatego, że, biznes związany z SuC przynosi Tesli sporo mniej niż 8% przychodu (globalnie, gdzie w takich US czy UE jest tych SuC jak mrówków). I tak, inne sieci mogłby być lepsze. Ba, sporo lepsze, bo to przecież jest ich core biznes, a nie poboczny. Ich polityka cenowa mogłaby być lepsza, jakość usług mogłaby być lepsza, bo to jest ich jedyny produkt, jedyne przychody. A jednak, mamy to co mamy. Narzekiwania (spóźnione) na Teslę są dla mnie przykładem, że jednak to Tesla nadal jest wyznacznikiem jakości a nie np. Greenway, co jest w cholerę dziwne. No ale trzymam kciuki, że faktycznie sieć SuC będzie się powiększać zgodnie ze słowami Larsa Moravy. Na pewno będzie to z korzyścią dla użytkowników, bo jak widać, na inne sieci można tak średnio liczyć (albo trzeba kupować jakieś idiotyczne abonamenty).
Nie wiem jakie kryteria wziąłeś pod uwagę dochodząc do wniosku, że jest sporo aut lepszych od Tesli. W ogóle takie twierdzenie jest dość ryzykowne, bo jest wiele istotnych aspektów oceny. Są auta lepsze pod jakimś względem, ale równocześnie są pod innym względem gorsze.
Wiele kryteriów. Tesla choćby ignoruje np. 800V w swoich najpopularniejszych modelach. Już nie zjeżdżajmy z tematu

Wiadomo, kwestia gustu, ale Tesla nie robi najlepszych na świecie samochodów.
"Ruszyło w wielu lokalizacjach", to jest niezwykle przeszacowane określenie. Skoro inne firmy udowodniły, że można postawić kilkanaście hubów w stosunkowo krótkim czasie, to znaczy, że średnio 1,5 nowych lokalizacji SuC Tesli w ciągu ostatnich 4 lat, to jest tempo ledwo zauważalne.
Acha, czyli ignorujemy fakty i opieramy się wyłącznie na przeszłości? Trochę to bez sensu. Poza tym, nadal porównujesz marginalną pozycję biznesu z corowymi biznesami innych firm. Nie można? Pewnie, że można. Ale czy to ma jakiś sens? Wątpię.
No i nadal nie uczą się odnośnie lokalizacji. Warszawa Al. Krakowska - kto to wymyślił? Wylot z Warszawy jest S8/S7, a dojazd do SuC wymaga zboczenia 10 km.
Czy ja wiem, lotnisko jest pod nosem. Lokalizacja jest bardzo spoko. W ustalaniu lokalizacji jest sporo czynników branych pod uwagę. Ty wziąłeś tylko jeden - Tobie nie pasuje, bo musisz zboczyć 10 km. Przypomina mi się dyskusja o SuC w Trójmieście. Jednemu pasowało, drugiemu nie. Nie dogodzisz. Zawsze będzie ktoś niezadowolony.
Ale jak ktoś jeździ po Polsce dużo, to już SuC jest dla niego problemem.
To wtedy bierze BMW i jeździ po Ionity, byle nie na Lublin i Białystok (żart). Jak ktoś kupuje Teslę, żeby dużo jeździć po kraju i korzystać wyłącznie z SuC, to znaczy, że w ogóle nie odrobił pracy domowej. Bardzo źle wybrał narzędzie pracy.
Greenway ma stosunkowo wysokie ceny, ale za to dostępność ma dobrą.
Moim zdaniem z Greenway są dwa problemy: ceny i brak przewidywalności. Nie mam zbyt wielkiego "nalotu" na EV, a i tak zdarzyło mi się odbić od 2 ładowarek GW, może to pech, ale jestem nieco uprzedzony. Na szczęście jest pomidor.io, to przynajmniej można na szybko sprawdzić, czy dana ładowarka jest w miarę uczęszczana, choć pewności nigdy nie ma. A przecież to jest ich biznes, kompletnie nie rozumiem takich wtop.