SkropMe

Zadomawiam się
Nie mam niczego, nawet tych brzydkich kółeczek w zderzaku nie ma. bipanie jest jak jade z 50 km/h i zbyt szybko zbliżam się do innego auta, ale przy niskich prędkościach można rozpychać auta na parkingu bez "bipania":ROFLMAO:
Ostatnia dostawa Q4, zrezygnowali nagle z tesla vision, jak dla mnie powinni dać wam możliwość dołożenia czujników gratis dlatego ze nagle odstąpili tesla vision

Last edited:

zibizz1

Pionier e-mobilności
To tylko "For a short period of time during this transition". Nie opłaca sie na 2-3 lata zakładać czujników:ROFLMAO: A powaznie to uważam że przywrócenie przynajmniej Park Asist to 3-12 miesięcy

Keijo

Zadomawiam się
a ile kosztuje ConnectedDrive? Jest w każdym auto "za darmo" czy trzeba dokupować możliwość łączności?

Edit: już znalazłem - https://www.bmw.pl/pl/shop/ls/cp/connected-drive

Kilka elementów, które w tesli są "za darmo":
Driving Assistant Plus: 175 (miesięcznie)
Ogrzewanie Fotela Kierowcy i Pasażera: 80 (miesięcznie)
Real Time Traffic Information: 300 (rok)
Asystent Świateł Drogowych: 40 (miesięcznie)
Aktywny Regulator Prędkości Stop & Go: 3999 (czas nieokreslony)

Przy założeniu, że auto na 3 lata: ((175+80+40)*36)+(300*3)+3999

Suma: 15519zł

Poprawcie mnie jak coś krzywo liczę

Edit2: dobra. można taniej!

Driving Assistant Plus: 2760 (3 lata)
Ogrzewanie Fotela Kierowcy i Pasażera: 1285 (3 lata)
Real Time Traffic Information: 300 (rok)
Asystent Świateł Drogowych: 570 (3 lata)
Aktywny Regulator Prędkości Stop & Go: 3999 (czas nieokreslony)

2760+1285+(300*3)+570+3999 = 9514
Mnie dziwi że płatne grzanie tyłka to dalej rzecz :>

Wiem, że montowanie maty grzewczej w każdym fotelu obniża komplikacje z produkcją, ale jeśli ktoś nie kupił sobie grzania to jest to marnowanie zasobów, a płacenie miesięcznej opłaty za część która egzystuje w samochodzie brzmi absurdalnie.

cooler

Pionier e-mobilności
Przyznaję się, płacę i ja. Brak podglądu kamer przeważył. Reszta dawała się ogarnąć za pomocą hotspota z telefonu i apki TeslAA z android auto.

Phitherek_

Posiadacz elektryka
Ja ostatnio sobie przetestowałem jak to działa przy okazji oglądania filmów i jednak fajnie jak nie "zjada" ograniczonego pakietu mobilnego tylko masz tak naprawdę nielimitowany LTE w samochodzie. Za tą cenę warto.