Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Mercedes me - pakiet bajerów cyfrowych za 1500/rok lub 3600 za 3 lata
+ streaming muzyki i radio internetowe (bez transmisji danych) - 18/mies. lub 180/rok lub 400 za 3 lata
+ transmisja danych do streamingu - według taryfy wybranego operatora
+ rozszerzenie map dla EV - 229/3 lata
+ SmartControl (zarządzanie EV z apki) - 90/rok
+ asystent parkowania - 270/rok
+ automatyczne światła drogowe - 250/rok, 600/3 lata
+ rejestrator 720p - 980zł jednorazowo
+ TrackPace coś podobnego do TrackMode - 1200zł jednorazowo

W sumie za 3 lata - 5900 + abonament na dane + abonament na usługę streamingu + jednorazowe opłaty

Jest tego więcej, ale ominąłem te funkcje, które nie mają odpowiednika u Tesli

Last edited:

slaveq

Pionier e-mobilności
Mercedes me - pakiet bajerów cyfrowych za 1500/rok lub 3600 za 3 lata
+ streaming muzyki i radio internetowe (bez transmisji danych) - 18/mies. lub 180/rok lub 400 za 3 lata
+ transmisja danych do streamingu - według taryfy wybranego operatora
+ rozszerzenie map dla EV - 229/3 lata
+ SmartControl (zarządzanie EV z apki) - 90/rok
+ asystent parkowania - 270/rok
+ automatyczne światła drogowe - 250/rok, 600/3 lata
+ rejestrator 720p - 980zł jednorazowo
+ TrackPace coś podobnego do TrackMode - 1200zł jednorazowo

W sumie za 3 lata - 5900 + abonament na dane + abonament na usługę streamingu + jednorazowe opłaty

Jest tego więcej, ale ominąłem te funkcje, które nie mają odpowiednika u Tesli
Looo jaki kabaret :D. A kierunkowskazy już do BMW i Mercedesa dodają czy też w pakiecie premium którego nikt nie kupuje? Za to na autostradzie w standardzie masz asystenta trzymania się metr za następnym autem i automatyczne mruganie światłami długimi kiedy ktoś nie chce zjechać na prawy pas bo akurat wyprzedza kolumnę tirów.

SkropMe

Zadomawiam się
Dlatego kto pierwszy ten lepszy..
Nie wiem czy obecne marudy, bo im ciagle mało, byly by zadowolone z tego co Tesla dawala 4 lata temu? Nawet byście sobie nagrań nie poogladali w aucie, bocznych kamer nie bylo widać i z dziesiątek innych rzeczy. O strumieniowym przesyle muzyki nikt nie myślał. Warto czasem zobaczyć historie zmian, 99% darmowych, co u innych wymagslo by nowego modelu, bycia w serwisie i worka kasy
Bo dali na „próbę 30 dni”, ale u nas nie było wprowadzonego operatora i przez dłuższy czas było „darmo”, wiadome było że kiedyś się skończy dlatego nie wiem czemu jeden z forumowiczów narzeka. Mialem BMW 2x i cieszę się że się pozbyłem, w serwisie uszkodzili mi 2x auto a w tym raz zaprawkę lakieru zrobili żebym nie zauważył (zrobił sie purchl) - efekt zdzierany cały lakier i malowany na nowo lewy tył błotnik.
Premium jedyne do czego się ogranicza to wizualizacje, kamery podgląd i satelitarna mapa resztę przez wifi się ogarnie

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Looo jaki kabaret :D. A kierunkowskazy już do BMW i Mercedesa dodają czy też w pakiecie premium którego nikt nie kupuje? Za to na autostradzie w standardzie masz asystenta trzymania się metr za następnym autem i automatyczne mruganie światłami długimi kiedy ktoś nie chce zjechać na prawy pas bo akurat wyprzedza kolumnę tirów.
Ja bym nawet był wyrozumiały wobec tych abonamentów, gdyby nie:
- pakiety i cenniki są skomplikowane, różne funkcje płatne w różnych okresach
- niektóre płatne funkcje wymagają innych płatnych funkcji
- płatne są nawet takie rzeczy, które wydają się podstawowe i nie wiążą się z ponoszeniem przez producenta żadnych kosztów
- miesięczna opłata za streaming, która nie zawiera ani dostępu do muzyki ani transmisji, a tylko odtwarzacz, to MZ lekkie przegięcie

Ale nie jestem w grupie docelowej Mercedesa, więc to dla mnie tylko ciekawostka. Tymczasem Tesla to zuo bo zabiera darmowy nieograniczony internet na całą Europe ;)

*nie miałem mercedesa, więc może coś źle zrozumiałem?

slaveq

Pionier e-mobilności
Ja bym nawet był wyrozumiały wobec tych abonamentów, gdyby nie:
- pakiety i cenniki są skomplikowane, różne funkcje płatne w różnych okresach
- niektóre płatne funkcje wymagają innych płatnych funkcji
- płatne są nawet takie rzeczy, które wydają się podstawowe i nie wiążą się z ponoszeniem przez producenta żadnych kosztów
- miesięczna opłata za streaming, która nie zawiera ani dostępu do muzyki ani transmisji, a tylko odtwarzacz, to MZ lekkie przegięcie

Ale nie jestem w grupie docelowej Mercedesa, więc to dla mnie tylko ciekawostka. Tymczasem Tesla to zuo bo zabiera darmowy nieograniczony internet na całą Europe ;)

*nie miałem mercedesa, więc może coś źle zrozumiałem?
Jak zostać wydymanym ale tak premium, żeby człowiek się aż z tego ucieszył :).

daniel

Señor Meme Officer
Chyba T-Mobile ale pewny nie jestem
Jak ktoś ma jeszcze premium to niech wejdzie przez przeglądarkę w samochodzie na stronę https://www.hashemian.com/whoami/ albo podobną to wyświetli mu się operator.

Nie dokuczajcie coolerowi już. Jakby mi samochód tak się sypał, to też byłbym :mad:. Moim zdaniem ma pełne prawo mieć żal. Jak kupowałem trójkę, to czułem, że to rzut kością i w sumie tak jest. Tylko na szczęście nie ma jedynek na pięciu ścianach, a tak mi się na początku wydawało.

Chociaż automatyczne wycieraczki, światła drogowe i aktywny tempomat zachowywały się lepiej/przewidywalniej w moim poprzednim samochodzie to M3 się fajnie jeździ, ma komputer na pokładzie, fajny ekran, dużo statystyk. Jako samozwańczy "nerd" czuję się spełniony.
Do tego funkcjonalności i aktualizacji więcej niż mój telefon. Tesla giveth, Tesla taketh, jak mówi pismo. Na razie dla mnie aktualizacje wyszły na plus, ale jestem na początku kariery z samochodem, więc wszystko się może zmienić.

Last edited:

zibizz1

Pionier e-mobilności
Ja byłem zaskoczony jak odebrałem samochód że premium jest dłużej niz miało być, nie wiele bo z 2 tygodnie ale zawsze coś. byłem też zaskoczony że 9 stycznia działało nadal, ale dzis już mi brakowało i włączam:) Licząc cenę za internet mobilny w Polsce to nie jest dużo i tak naprawde odcina nas tylko od danożernych usług. Fajnie gdyby jeszcze był no limit, brak limitu pogladania kamer i dało się użyć Tesli jak hotspot i uzywać internetu w domu :) z auta, wtedy to by byla juz super okazja za tą kwotę. Natomiast troche mi smutno że nie mam czujników parkowania, których funkcjonalność była prezentowana w chwili zamówienia auta. I nie dostałem żadnej rekompensaty oprócz obietnicy ze będzie kiedyś, mam nadzieje ze nie jak FSD.

Najnowsze dyskusje