TM3 - Trzeszczący sworzeń wahacza

Bronek

Pionier e-mobilności
Mansor to Pałac ale z manierami parobka.Nie tolerują braci mniejszych. Nawet próbowałem spytać, pomimo informacji na stronie.To nie zachód , tu kotlet z kapustą no i do Stolycy blisko a to nobilituje.
Specjalnie wybrałem Warszawę, bo chcę się przekonać jak to jest u nas z serwisem , a do tego ten Gdańsk ...
Jedziemy z Wacikiem ma 6 mcy będziemy sikać po drodze, może pawik ? Wolę jechać szybko i stać dłużej. Generalnie luzik.

slaveq

Pionier e-mobilności
nie przejmuj się, wymienią ci na lepszą generacje. Ja od wymiany nie mam żadnego problemu.
Liczę na to właśnie, na razie trochę obciach jeździć jak starą szafą :). Co ciekawe od razu dostałem wycenę na 800 zł gdzie jest opisana pozycja „rear suspension check” (czy jakoś tak). Wydaje mi się, ze pierwsza wycena to jakiś automat zrobił i dopiero w poniedziałek ktoś to sprawdzi.

slaveq

Pionier e-mobilności
O i mnie złapało skrzypienie dziś w piątek jadę do Warszawy :(.
Właśnie odebrałem auto. Naprawdę szybko i sprawnie co raz lepiej ten serwis w Warszawie działa. Wymienili mi obydwa wahacze przednie dolne - myślałem, że to o te górne śruby chodzi ale widać nie. Przy okazji highlanda z bliska obejrzałem i jestem pod ogromnym wrażeniem jak to auto jest lepiej zbudowane od mojego :). Ale jednak jakoś sentyment mam nadal.

Bronek

Pionier e-mobilności
Właśnie odebrałem auto. Naprawdę szybko i sprawnie co raz lepiej ten serwis w Warszawie działa. Wymienili mi obydwa wahacze przednie dolne - myślałem, że to o te górne śruby chodzi ale widać nie. Przy okazji highlanda z bliska obejrzałem i jestem pod ogromnym wrażeniem jak to auto jest lepiej zbudowane od mojego :). Ale jednak jakoś sentyment mam nadal.
U mnie bylo to samo. Skrzypienie jest na ogół z górnych z tej śruby i tam jak nic się nie rozwaliło, wtedy wystarczy smarowanie ( ja zrobilem to za 50zl siebie)

ciastek

Pionier e-mobilności
Czy ktoś z forum ma może manual serwisowy i dałby radę podać jaką siłą musi być przykręcona ta śruba łącząca sworzeń z zawieszeniem?
Service manual darmo dają na service.tesla.com
Patrz załącznik.

Attachments

• IMG_0092.jpeg
    IMG_0092.jpeg
    1,5 MB · Liczba wyświetleń: 31