Usterka - Układ klimatyzacji wymaga serwisu VCFRONT_a447

Bronek

Pionier e-mobilności
3 lata będzie i ok... Ale ja w czopku urodzony i nie marudny z natury. To dlatego wszystko działa.
Jak bym mial kupić np Toyotę, to bym musial sie najpierw napić i nie trzeźwieć do jej rozbicia. O Nissanie nie wspomnę bo ICE, to obciach. A ich wesje Premium czyli Lexus i Infiniti to takie Panasoniks, ale w wydaniu orginalnym i tu są inne marki do wyboru .
To auta faktycznie dość solidne i bezawaryjne, ale nudne jak kupa.OCZYWIŚCIE WG MNIE!!!!
Rozumiem Merca G, Jaguara, nawet niech z Toyoty ale Land Cruisera... itp, to zabawki dla przyjemności .. I tyle o spaliniakach
.......
A elektryki: Mając Leafa, wiem, że to będzie kicha, wozidła po zakupy i do roboty, Solidne muły robocze i tyle.
Dla mnie to za mało...
Pisanie o nich, to jak komentarz : że wczoraj jechałem Ikarusem a przedwczoraj Solarisem..Zapowiada sie bezjajeczność w wykonaniu japońskim, bo to widać np po Nissanie, ktory tlucze Leafy po staremu. Bo jest dużo chętnych na takie zwykłe auta, gdzie równa szparka jest ważniejsza od radości z jazdy.
PS. Pkt widzenia... od pkt siedzenia. Nie wożę np dzieci i w ogóle niewiele muszę jesli chodzi o samochody

Last edited:

gim-kg

Pionier e-mobilności
Niestety obecnie produkowane samochody nie są takie jak kiedyś. Zobacz jak klasa C trzeszczy w środku. A ta obecna w206 jeszcze bardziej. Poza tym ma jeszcze problemy z 48V akumulatorem. Zobacz testy Ionic5 zrobione przez @Łukasz Bigo. Chociażby problemy z klapką ładowania. Niestety nic na to nie poradzisz. Teraz większość producentów samochodów jedzie na opinii. Nie wiem jak to jest z Japończykami, bo nigdy mnie nie ciągnęło w tą stronę.

daniel

Señor Meme Officer
Gdzie można wpisać się na listę? Właśnie wracam z serwisu i voila, dostałem upgrade wiązki elektrycznej.
Jeszcze nie próbowałem robić resetu, bo nie chciałem utknąć na jakimś MOPie bez ładowarki. Tak się tylko chciałem "pochwalić".
Mam nadzieję, że ktoś czyta te opinię o serwisie, bo zostawiłem im jedną soczystą.
IMG_20230416_102028~2.jpg

cooler

Pionier e-mobilności
Gdzie można wpisać się na listę? Właśnie wracam z serwisu i voila, dostałem upgrade wiązki elektrycznej.
Jeszcze nie próbowałem robić resetu, bo nie chciałem utknąć na jakimś MOPie bez ładowarki. Tak się tylko chciałem "pochwalić".
Mam nadzieję, że ktoś czyta te opinię o serwisie, bo zostawiłem im jedną soczystą.
Całkiem świeże auto, ale generalnie ciesz się że Ci nie padło zimą, dopiero miałbyś zabawę.
A ktoś tu gdzies pisał że problem jest rozwiązany softwareowo...

daniel

Señor Meme Officer
Całkiem świeże auto, ale generalnie ciesz się że Ci nie padło zimą, dopiero miałbyś zabawę.
A ktoś tu gdzies pisał że problem jest rozwiązany softwareowo...
Cieszę się, ale też jestem zdziwiony. Właśnie zimą bym się spodziewał kłopotów, a nie jak się ociepliło.
Auto stało ponad dwa tygodnie w niemieckim serwisie, gdzie było grzebane pod maską i dostaję taki błąd? Pewnie coś "poprawili".
Na razie reset pomógł, ale układ pracuje dziwnie głośno. Będę jeździł, obserwował. Na pewno coś wyjdzie jeszcze, bo to nie jest normalne zachowanie.

elektryk

Pionier e-mobilności
Słychać w czasie powolnej jazdy i w kabinie na postoju?
Jak słyszycie coś takiego co wydaje się że z klimatyzacji to u mnie to jest dźwięk gdy jest włączone podgrzewanie/przygotowanie baterii do ładowania. Jak tego przygotowania nie ma to cisza. Nie słyszę tego też jak mam muzę/podcast włączony ale to wiadomo.

daniel

Señor Meme Officer
Słychać w czasie powolnej jazdy i w kabinie na postoju?
Na pewno nadmuch jest głośniejszy niż był zimą. Samochód tak długo stał w serwisie, że zdążyłem zapomnieć jak on w ogóle działa.
Mam filmy nagrane wcześniej i tam nie słychać tego dźwięku. W czasie jazdy jak jest radio to nie zwraca uwagi. Muszę się przysłuchać jak wyłączę, ale podejrzewam, że słychać go tak samo jak na postoju.
Na pewno teraz nie mam ogrzewania, a jak włącza się auto-odparowywanie to wyskakuje alert, że klima wymaga serwisu, a potem znika.