Weekendowa jazda testowa Ioniq 5

szwajcar

Fachowiec
yle że u Ciebie chyba usypia cała komunikacja, nie tylko GSM,
Właśnie, że nie cała.
GSM z Bluelink na pewno. Pilot działa, ale nie otwiera centralnego zamka.
Otwiera bagażnik, okna, klapę ładowania - Tak. Drzwi - Nie. (ale słychać lekki stuk przekaźnika).
Po prostu auto nie reaguje wewnętrznie. Martwe ekrany, brak reakcji na wszystko poza przyciskiem Start.
Przy próbie otwarcia nie ma też mignięcia kierunkowskazami i nic na ekranie.

Halczyn

Zadomawiam się
@szwajcar Probowałeś odpiac 12v i zrobic reset niczym w ice? Edit: nie bylo pytania, doczytalem o wymianie aku.

Btw dzisiaj bylem na serwsie w ramach 60k-wymiana filtra kabinowego i plynu hamulcowego+przegląd powloki, calosc 1568 zl brutto z czego ta ostatnia pozycja to 125 zl. Wydaje mi sie, ze to sporo biorac pod uwage interwal 15k lub rok.

Ev3

Pionier e-mobilności
Btw dzisiaj bylem na serwsie w ramach 60k-wymiana filtra kabinowego i plynu hamulcowego+przegląd powloki, calosc 1568 zl brutto z czego ta ostatnia pozycja to 125 zl. Wydaje mi sie, ze to sporo biorac pod uwage interwal 15k lub rok.
Masz interwał 15kkm?
Ja mam 30 tys lub 2 lata.

Halczyn

Zadomawiam się
Tak co 15k, wiec chyba nader czesto. Moze z tego roku takie dawali warunki gwarancji

szwajcar

Fachowiec
Mam kłopot z dostępem z aplikacji i w ogóle dostępem do auta.
Dziś pojawił się nowy objaw.
Sprawdziłem z rana pilotem czy Jonek umarł i umarł. Odpaliłem go z pilota - drzwi otworzyły się normalnie.
Zasiadłem i zgłosił błąd - "Zwróć uwagę na system utrzymania pasa ruchu" i na pomarańczowo zapaliła się ikona systemu (/autko\)
Zerknąłem na kierownicę tam gdzie ten układ się włącza, a kierownica zimna i ciemna. Żadnego podświetlenia.
Zdezorientowany wyłączyłem auto i ponownie je włączyłem.
Ten sam komunikat.
Dobra, sięgnąłem po komórkę - nagram dla serwisu - pomyślałem.
Ale wyłączając auto zobaczyłem, że przyciski na kierownicy się podświetliły i po ponownym uruchomieniu auta komunikat się już nie pojawił.
Zobaczę co pokaże po pracy. Tym razem będę gotowy.

szwajcar

Fachowiec
Możliwe rozładowanie aku 12V. Sprawdź stan akumulatora.
Serwis już szedł tym tropem, ale gdyby tak było to auto byłoby całe martwe, a umiera tylko centralny zamek, bluelink, infotainment oraz gniazdo ładowania.
Auto zdalnie, z pilota, otwiera bagażnik, szyby oraz daje się uruchomić (silnik).
Przy rozładowanym aku nie robiłby tego... chyba.
A po uruchomieniu zamek centralny ożywa i ożywa też reszta auta.

Najnowsze dyskusje