Ze co? Wodór do samochodów jest bez sensu, uważasz inaczej? Dlaczego tak uważasz, jakie masz argumenty? Wiadomo, że paru osobom by zależało, żeby dalej była produkcja paliwa, jego transport, sprzedaż na stacjach i cały biznes wokół… elektryki tu sie nie wpisująto jest dokladnie 3 rodzaj prawdy
wiekszych glupot, klamstw i przekrecen faktow dawno nie widzialem
te pierdololo mozna odlozyc na polke tez gloszonych przez petrolheadow o dzieciach w afryce wydobywajacych zebami kadm i palacych sie co 10 minut elektrykach
O to chodzi, z chęcią też bym się dowiedział. Bo może technologia za rogiem czeka przełomowa etc. Bardziej przełomowa niż w bev. Ale jak dla mnie to w autach wodór przekreśla na starcie już to, że masz zbiorniki mega dużego ciśnienia do wymiany co 15 lat, czyli de facto auta na max 15 lat, chociaż jeszcze kwestia trwałości ogniw etc. Słaba efektywność energetyczna, tragicznie ekonomicznie, tragicznie użytkowo (tankowanie - dostępność), ryzyko unieruchomienia (vide Poznań) etc etcJeśli są kontrargumenty dla wodoru, to chętnie, daj coś z faktycznymi danymi a nie własnymi opiniami.
W innym wypadku p0li, dyskusja wypada nieco dziecinnie, krzyki i obrażanie nie wygląda dobrze
A temat jest bardzo ciekawy, wręcz rozwojowy teraz.
Tak myślisz? Tymczasem już dziś są rozwiązania komercyjne np. wi-charge i wiele prac badawczych o ładowaniu samochodów w czasie jazdyPytanie jednak czy da się w ogóle pokonać prawa fizyki związane z tym przesyłem energii na odległość. Eksperymenty Tesli to były mrzonki i myślę że tak już zostanie.
Na szczęście możesz wiedzieć lepiej:Co do zasobów litu to powiem tak: średnio wiemy
Już dziś wiesz, że obecna technologia nigdy nie będzie usprawniona? Dlaczego?Odnośnie transferu bezprzewodowego dużych energii to raczej klapa.