No zdecydowanie coś mają zepsute 😅Może macie coś zepsute ?
Warszawa - Będzin plus zjazd na tor
wczoraj.
A w drugą stronę będzie tak samo? Ja w Corsie pod krakowem w jedną stronę mama 12.3kwh/100 a w drugą 23.1kWh/100km na tym samym dystansieNo zdecydowanie coś mają zepsute 😅
Screen z przejazdu okolice Dobczyc - Kraków (42km), teren górzysty, połowa trasy autostrada i autopilot na 140km/h, reszta to drogi krajowe 90 i klasyczne 50ki w zabudowanym.
Ale 5 lat jazdy na baterii 6 kWh w BMW PHEV nauczyło mnie jak jeździć elektrykiem, żeby dojechać na tym 6 kWh, teraz mam 60 kWh i to aż za dużo.
W drugą było 130 Wh/km, ale nie mam screena bo nie zrobiła na mnie ta wartość żadnego wrażenia. Czyli średnio w tą i z powrotem 115 Wh/km.A w drugą stronę będzie tak samo? Ja w Corsie pod krakowem w jedną stronę mama 12.3kwh/100 a w drugą 23.1kWh/100km na tym samym dystansie![]()
Koledzy, koledzy, szanujmy się. Rzeczywiście praw fizyki się nie oszuka-spróbujcie stracić panowanie, albo przywalić w coś przy tej prędkości. Przy takim "prawie fizyki" wyniki zużycia mają jakby drugorzędne znaczenie.... praw fizyki nie przeskoczysz, wjedź sobie w nocy na autostradę i przejedź się tak 165 km/h przez pełną godzinę jazdy, nawet nie 180 km/h i pokaż wyniki zużycia.
Z chęcią bym pokazał, ale o nas tutaj na południu przez ostatnie 3 dekady zapomnieli i dróg jakby nie ma, dopiero się budują, nawet do stolicy nie ma jak dojechać z drugiego miasta w PL. Katowice Kraków za komuny budowane i zakorkowane, obwodnica zakorkowana, Kraków - Tarnów też korek. 🤷Podczas całego przejazdu tylko 2 razy użyłem hamulca, ale praw fizyki nie przeskoczysz, wjedź sobie w nocy na autostradę i przejedź się tak 165 km/h przez pełną godzinę jazdy, nawet nie 180 km/h i pokaż wyniki zużycia.
Co to za soft?