Wstrzymanie wniosków ścieżki leasingowej

Pleśniak

Posiadacz elektryka
Ciekawe czy netto czy brutto dochód osoby fizycznej. Szkoda bo liczyłem na to, że i4 się załapie, a tu marne szanse.
Obawiam się, że brutto właśnie i mogę się nie załapać bo jestem na granicy... A wcześniej wspominali o limicie 135k, który był dla mnie dużo bezpieczniejszy :/

Makus

Pionier e-mobilności
Wątpliwe.
VAT w Moim Elektryku był kwalifikowalny (os. fiz/ryczałtowcy)/ częściowo kwalfikowalny (większość - VAT 50%)/ niekwalifikowalny (100% odliczenia VAT).

Teraz jest jedna wersja - VAT niekwalifikowalny i tyle.
Nie po to są konsultacje by przypomnieć rządzącym, by nie zmieniali zasad w trakcie gry?

Ev3

Pionier e-mobilności
A co z dopłatami dla firm nie będących działalnościami osób fiizycznych?

PaRa

Zadomawiam się
A co z dopłatami dla firm nie będących działalnościami osób fiizycznych?

Wychodzi na to, że nie są uprawnione do otrzymania dopłaty.

7.4 Ostateczni odbiorcy wsparcia[1][2] (OOW)

Osoby fizyczne;

Osoby fizyczne wykonujące działalność gospodarczą w rozumieniu ustawy z dnia 6 marca 2018 r. Prawo przedsiębiorców (JDG).

[1] Podmiot realizujący przedsięwzięcie (Beneficjent).
[2] Ostatecznymi odbiorcami wsparcia mogą być wyłącznie osoby pełnoletnie.

Ev3

Pionier e-mobilności
Wychodzi na to, że nie są uprawnione do otrzymania dopłaty.

7.4 Ostateczni odbiorcy wsparcia[1][2] (OOW)

Osoby fizyczne;

Osoby fizyczne wykonujące działalność gospodarczą w rozumieniu ustawy z dnia 6 marca 2018 r. Prawo przedsiębiorców (JDG).

[1] Podmiot realizujący przedsięwzięcie (Beneficjent).
[2] Ostatecznymi odbiorcami wsparcia mogą być wyłącznie osoby pełnoletnie.
No widzę.
Wcześniej się mówiło, że dla reszty dosypią kasy do programu Mój Elektryk w dotychczasowej wersji.
Stąd pytanie.

Pedr

Pionier e-mobilności
Na plus - dobrze, że już coś się dzieje, gdyż z wcześniejszych wypowiedzi wynikało, że może wiosna, lato 2025 ... Natomiast, jeśli ktoś kupił ostatnio za 225.490, a okaże się jednak, że liczy się kwota brutto to można się dopiero zdenerwować. Dopłata za złomowanie samochodu będzie chyba tylko w teorii.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
A dlaczego różnicują wysokość dopłat, w zależności, czy samochód jest za gotówkę/kredyt, czy jest w leasingu/wynajmie?