Ciekawe czy netto czy brutto dochód osoby fizycznej. Szkoda bo liczyłem na to, że i4 się załapie, a tu marne szanse.Dochód - nie jest to dookreślone. Mowa jest jedynie o weryfikacji na podstawie PIT (dla os. fizycznych).
Ciekawe czy netto czy brutto dochód osoby fizycznej. Szkoda bo liczyłem na to, że i4 się załapie, a tu marne szanse.Dochód - nie jest to dookreślone. Mowa jest jedynie o weryfikacji na podstawie PIT (dla os. fizycznych).
Sprawdziłem PIT za 2023 i żona się załapie, czyli ona musiała by auto kupić i starać się o dotację.Ciekawe czy netto czy brutto dochód osoby fizycznej. Szkoda bo liczyłem na to, że i4 się załapie, a tu marne szanse.
Obawiam się, że brutto właśnie i mogę się nie załapać bo jestem na granicy... A wcześniej wspominali o limicie 135k, który był dla mnie dużo bezpieczniejszy :/Ciekawe czy netto czy brutto dochód osoby fizycznej. Szkoda bo liczyłem na to, że i4 się załapie, a tu marne szanse.
Nie po to są konsultacje by przypomnieć rządzącym, by nie zmieniali zasad w trakcie gry?Wątpliwe.
VAT w Moim Elektryku był kwalifikowalny (os. fiz/ryczałtowcy)/ częściowo kwalfikowalny (większość - VAT 50%)/ niekwalifikowalny (100% odliczenia VAT).
Teraz jest jedna wersja - VAT niekwalifikowalny i tyle.
A co z dopłatami dla firm nie będących działalnościami osób fiizycznych?
No widzę.Wychodzi na to, że nie są uprawnione do otrzymania dopłaty.
7.4 Ostateczni odbiorcy wsparcia[1][2] (OOW)
Osoby fizyczne;
Osoby fizyczne wykonujące działalność gospodarczą w rozumieniu ustawy z dnia 6 marca 2018 r. Prawo przedsiębiorców (JDG).
[1] Podmiot realizujący przedsięwzięcie (Beneficjent).
[2] Ostatecznymi odbiorcami wsparcia mogą być wyłącznie osoby pełnoletnie.