mm-tesla
Posiadacz elektryka
Amazon.pl, w tej x5 to dzieci z tylu nie słychać jak rozmawiają głośno przy 140, a Ty się martwisz o słuchawki w uszach…Ja jeździłem wcześniej nowym X5 którego pozbyłem się po 2 latach i też irytowało mnie zimą bo było dość głośno (ale też niewygodne fotele i parę innych rzeczy). Chyba zrobiłem wtedy ten sam błąd i kupiłem złe opony zimowe... Ale dopiero teraz możliwe że połączyły mi się styki w mózgu... I po prostu na przyszłość kupię od razu koła z dobrymi oponami.
Panu od słuchawek to już może podziękuję. Oczywiście, zakładaj sobie, obym nigdy Cię nie spotkał na drodze. Skoro zamawiasz z Amazona, to pewnie w Polsce nie mieszkasz więc całe szczęście.
I tak, zakładałem w tej trasie słuchawki z ANC ALE jako pasażer, zakładanie ich jako kierowca jest głupie, zakończmy w ogóle ten temat.
Wygłuszanie w moim przypadku nie ma sensu (bo auto jest dla mnie ogólnie totalnym niewypałem), myślałem raczej że może jakieś wyważenie, ciśnienie, rotacja coś da... ale fakt, kupiłem też głośne opony, sam wcześniej zakładając temat z pytaniem "jakie ciche opony do Tesli Y polecacie". Chyba za krótko poczekałem na odpowiedzi.
Także chyba po prostu będę musiał z tym żyć.
Opony mają w specyfikacji ilość db jakie generują, raczej dasz radę porównać dwie liczby do siebie.