wypadek/stłuczka czyli moje przygody z naprawą Tesla Model 3 SR+

danielm

Pionier e-mobilności
Planuja odmowic. Warsztat poda do sadu i pewnie po pierwszej rozprawie sie skonczy.
Adwokaci zacieraja raczki.
tak mi warsztat tłumaczył jak podpisywałem z nimi umowe, że PZU odrzuca wszystko i zawsze, dopiero jak ich straszą sądem to odpuszczają bo już sporo spraw z VCentrum przegrali
To jest właśnie te pozostałe 26k zł. Miałem tak samo.
Pisz jak tam odszkodowanie z powodu utraty wartości. Ja z perspektywy czasu żałuję że nie walczyłem o jego powiększenie tylko wziąłem ile dawali…. 700 zł.
Kilka dni po moim złożeniu wniosku dostałem od nich pismo że chcą obejrzeć auto po naprawie i rzeczywiście przysłali rzeczoznawcę. Myślałem że to w związku z tym pismem ale wczoraj się wczytałem w ten ich spam i to jednak było w związku z otrzymaniem faktury z warsztatu więc na mój wniosek nie zareagowali w żaden sposób :)

danielm

Pionier e-mobilności
aktualizacja na dzień 6 stycznia:
dzwoni Pani z PZU że 11 stycznia przyjedzie rzeczoznawca obejrzeć auto a 10 stycznia zadzwoni się umówić. Pytam w jakim celu skoro oglądał w grudniu, Pani nie wiedziała w jakim celu, ona tylko przekazuje informacje.

kaziwich

Posiadacz elektryka
Daniel czy Vcentrum podrzucil Tobie do podpisania podobne oswiadczenie?
0B1A0214-4580-4E52-9673-9ED0F2078EE0.jpeg

Bede likwidowal szkode z OC sprawcy w trójmiejskim BodyShopie i chca zebym placil im z wlasnej kieszeni, jesli beda problemy z ubezpieczycielem. Jesli mialbym taki przypadek jak Ty, to musialbym wylozyc 15k z wlasnej kieszeni, a potem pozywac ubezpieczyciela.

danielm

Pionier e-mobilności
Daniel czy Vcentrum podrzucil Tobie do podpisania podobne oswiadczenie?

Bede likwidowal szkode z OC sprawcy w trójmiejskim BodyShopie i chca zebym placil im z wlasnej kieszeni, jesli beda problemy z ubezpieczycielem. Jesli mialbym taki przypadek jak Ty, to musialbym wylozyc 15k z wlasnej kieszeni, a potem pozywac ubezpieczyciela.

powiedziałbym że nie pamiętam bo to było w lipcu ale... w ubiegłym tygodniu dostałem od VCentrum maila że przy przeprowadzce w inne miejsce zgubili moje dokumenty i proszą żebym je podpisał jeszcze raz, po pół roku od zabawy i po 3 miesiącach od zakończenia naprawy i im wysłał :D
oświadczenie czy jestem płatnikiem VAT oraz cesja:
1642059960972.png

kaziwich

Posiadacz elektryka
powiedziałbym że nie pamiętam bo to było w lipcu ale... w ubiegłym tygodniu dostałem od VCentrum maila że przy przeprowadzce w inne miejsce zgubili moje dokumenty i proszą żebym je podpisał jeszcze raz, po pół roku od zabawy i po 3 miesiącach od zakończenia naprawy i im wysłał :D
oświadczenie czy jestem płatnikiem VAT oraz cesja:
No i to wyglada po ludzku :)
Chrzanie to, nie bede podpisywal. Zagrożę oddaniem auta do konkurencji ;)

danielm

Pionier e-mobilności
No i to wyglada po ludzku :)
Chrzanie to, nie bede podpisywal. Zagrożę oddaniem auta do konkurencji ;)

Mnie VCentrum od razu poinformowało że PZU odrzuci każde z żądań ich warsztatu, że będą zaniżać wszelkie możliwe koszty... do czasu postraszenia sądem. PZU przegrało już sporo spraw przeciwko VCentrum ale i tak nie zmiękli. To korporacja która ma swoje procedury. Ale VCentrum też ma doświadczenie jak sobie z nimi radzić dlatego mam nadzieje że wszystko zakończy się dla mnie bezgotówkowo.

kaziwich

Posiadacz elektryka
No ale gdzie jest różnica? W papierze od danielm też w punkcie 4 jest że trzeba będzie dopłacać jak coś nie wyjdzie.
U Daniela warsztat pojdzie do sądu z ubezpieczycielem, a u mnie maja to gdzies - radz sobie sam.
Nie kumam do konca kiedy moze powstac taka sytuacja, ze trzeba doplacac. Warsztat powinien zaczac naprawe dopiero po potwierdzeniu, ze ubezpieczyciel akceptuje koszt. Jesli jest inaczej, to wole poczekac az ubezpieczyciel zaakceptuje koszty i dopiero wtedy odstawie auto do naprawy.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Tutaj masz link do tematu „Body Shop Opinie”
Ja zgłosiłem do Gdańska małą szkodę, też miałem taki papier i podpisałem. Na pewno opisze we wspomnianym wyżej w linku wątku jakie były wrażenia.

kaziwich

Posiadacz elektryka
Tutaj masz link do tematu „Body Shop Opinie”
Ja zgłosiłem do Gdańska małą szkodę, też miałem taki papier i podpisałem. Na pewno opisze we wspomnianym wyżej w linku wątku jakie były wrażenia.
Zakonczyles juz naprawe?