Wypożyczenie Tesla Y Standard Range lub spotkanie z właścicielem Warszawa

Pleśniak

Posiadacz elektryka
Ło matko, ale bogate kwoty tam macie :eek: i to przy ok. 25% wpłaty własnej :oops:. A podobno w PL bida jest ;)
Musisz ludzi denerwować? :D
Wiemy, że mamy tutaj przerąbane, nie musisz co pół roku przypominać :D

nabrU

Moderator
Możesz wybrać większy przebieg? Np. 40 tyś km rocznie?

Proszę bardzo (25 tys. mil czyli mniej więcej 40 tys. km). Oczywiście to jest dla TMY RWD:

1678376046540.png

Choć z doświadczenia wiem, że lepiej dowiedzieć się ile się płaci za milę nadprzebiegu bo (po pierwsze) nie zawsze wiesz ile w ciągu 4 lat zrobisz km / mil, (po drugie) czasami 10 tys. mil zakontraktowane + 15 tys. mil nadprzebiegu wychodzi taniej niż wzięcie leasingu z 25 tys. mil z góry.

zibizz1

Pionier e-mobilności
No jeśli auto nie kwalifikuje się jako nowe przy odliczeniu 50% a kupisz z odliczeniem 100% i weźmiesz dotacje to przy zmianie na 50% musisz zwrócić dotację

Pepek

Posiadacz elektryka
No jeśli auto nie kwalifikuje się jako nowe przy odliczeniu 50% a kupisz z odliczeniem 100% i weźmiesz dotacje to przy zmianie na 50% musisz zwrócić dotację
A, dobra, w tym sensie to nie ma problemu, bo u mnie jest RWD, więc ono łapie się na dotację i dla 50% i dla 100% - te 100% odliczenia chciałbym tylko wziąć na pierwszą (albo max 2) faktury - głównie za inicjalną opłatę, bo tam sporo VAT-u jest do ugrania. Tylko upewniam się czy właśnie ktoś już kiedyś tak robił (za nowych przepisów, gdy trzeba informować o tym US i robić kilometrówkę) i czy nie miał potem jakichś "efektów ubocznych" (kontrola z US, itp.). ;)

aadamuss

Pionier e-mobilności
Proszę bardzo (25 tys. mil czyli mniej więcej 40 tys. km). Oczywiście to jest dla TMY RWD:

View attachment 9278

Choć z doświadczenia wiem, że lepiej dowiedzieć się ile się płaci za milę nadprzebiegu bo (po pierwsze) nie zawsze wiesz ile w ciągu 4 lat zrobisz km / mil, (po drugie) czasami 10 tys. mil zakontraktowane + 15 tys. mil nadprzebiegu wychodzi taniej niż wzięcie leasingu z 25 tys. mil z góry.
25 tys pln wpłaty i 2.7tys pln miesiecznie raty przez cztery lata. Później auto oddajesz czy jest jakiś wykup ? Podaj link do tej strony.

nabrU

Moderator
@aadamuss To jest tzw. Contract Hire w UK zwany leasingiem. Jego wersja dla zwykłych 'zjadaczy chleba' to PCH (czyli Personal Contact Hire) albo dla przedsiębiorców BCH (Business Contract Hire). Jak to działa w UK poniżej:

Na koniec takiego leasingu zasadniczo oddajesz samochód, choć moje poprzednie 2 PCH skończyły się zapytaniem leasingodawcy czy jestem chętny samochód wykupić po cenie rynkowej (nie byłem). To samo nastąpiło teraz z ID.3 ale zaproponowano mi £29700 za juz ponad 2 letni samochód z przebiegiem 25 tys. mil. Więc tylko przedłużyłem o pół roku i patrzę co się dzieje ;)

Stronka / wyszukiwarka leasingu, z której ww. przykłady podawałem to LeaseLoco, inna podobna to Leasing.com

Sorki za off-topic ludziska :p