Ja Cię całkowicie rozumiem, ale próbujecie zawracać kijem Wisłę, spróbujcie spojrzeć szerzej:Uderzamy: https://bip.krakow.pl/obiu/2023/120. Każdego trzeźwo myślącego zachęcam żeby to podpisał. Inicjatywa ma być sygnałem dla kandydatów na radnych i prezydentów miast na przyszłoroczne wybory samorządowe.
Rownie dobrze mógłbym odpowiedzieć, że to przecież nie jeżdżący "starymi rzęchami" ustalają zakazy wjazdu elektryków do garaży podziemnych. A że to popierają bądź cieszą się z tego, z wiadomych sobie powodów, to inna sprawa. Jak Kuba Bogu.
A, to o to chodzi......To że stać was na elektryka nie oznacza jeszcze, że macie prawo ustawiać większość i dostosowywać świat pod siebie. ...
Na szczęście nadal jest demokracja i na szczęście nadal inteligentniejsi (choć trochę) wygrywają wybory, nawet jak nie w kraju, to w EU i finał jest taki, że to właśnie inteligentniejsi od Ciebie tworzą prawo i pchają świat do przodu. Możesz zaklinać rzeczywistość ile chcesz ale to jest i pozostanie faktem przynajmniej jeszcze przez najbliższe lata.nie oznacza jeszcze, że macie prawo ustawiać większość i dostosowywać świat pod siebie
zazdroWłaśnie z powodu takiego traktowania innych będziesz swojego ekoelektryczka parkował błocie przy krzakach, a ja będę sobie trzymał starego 7-letniego rzęcha w komfortowym garażu podziemnym.
Sam jeżdżąc sprawnym spalinowym ICE zabronił bym diesli w miastach, kto jechał kiedyś za takim smrodzielem w korku ten wie co ja czuję. Kilka razy byłem blisko wyjścia i spuszczenia wpierdol takiemu oszczędzającemu kosztem mego zdrowia. Prawda jest taka że w PL wszystko przejdzie przegląd, ale już na Zachodzie sam wyrzuciłbyś rzęcha na szrot bo żeby utrzymać go w stanie sprawnym wydałbyś dużo więcej niż jego wartość.Nick was obraża? Bardzo ciekawe. A jak wy wydajecie osądy o tym kto jeździ starym rzęchem i powinni mu tego zabronić (mimo że ma ważny przegląd, a nie wy jesteście uprawnieni do oceny czy dostał go legalnie) to niby jest w porządku?
Gdybyś używał mózgu może by ci wyobraźnia podpowiedziała co i z kim zrobiliby właściciele aut spalinowych, gdyby ktoś był tak bardzo inteligentny inaczej i wdrożył pierwszy krok twojego wielkiego planu, czyli wyłączył cały garaż wspólnotowy po to by wywalić elektryki.Właśnie z powodu takiego traktowania innych będziesz swojego ekoelektryczka parkował błocie przy krzakach, a ja będę sobie trzymał starego 7-letniego rzęcha w komfortowym garażu podziemnym.
Jak się odniesiesz w takim razie do badania, które przeprowadzono w Kaliforni w latach 2013-2019. Na podstawie kodu pocztowego badali zależność między adopcją EV, a różnymi innymi zjawiskami. Wyszło, że na każde 2% przyrostu EV o 3% spada ilość przyjęć na SORze związanych z astmą. Ale tylko do nieznacznego spadku tlenków azotu. Więc może na miernikach na dachu budynku jakość powietrza jest na zielono, ale na poziomie chodnika to robi różnicę.Ale strefy wykluczenia dla posiadaczy starszych aut wprowadzono ustawą o ELEKTROMOBILNOŚCI, co pokazuje że chodzi i wtrynianie ludziom elektryków na siłę, a nie żadną ochronę powietrza, na którą transport samochodowy ma pomijany wpływ. W Krakowie problem ze smogiem skończył się po zakazie palenia węglem, a jak przyszła pandemia i były puste ulice to zanieczyszczenie nie spadło już bardziej. Dziś Kraków stoi w korkach, a wszystkie odczyty jakości powietrza na zielono.
Jeśli mieszkasz w Krakowie to dobrze wiesz, że to ni jak ma się do tego jakimi autobusami jeździ KMK bo to są bardzo nowoczesny tabór autobusowy i tramwajowy. Dotyka też bardzo znikomej ilości użytkowników samochodów bo na tą chwile obejmuje tylko normę Euro1 lub 1992 (to 31 letnie samochody), nie obejmuje to samochodów zabytkowych.Uderzamy: https://bip.krakow.pl/obiu/2023. Każdego trzeźwo myślącego zachęcam żeby to podpisał. Inicjatywa ma być sygnałem dla kandydatów na radnych i prezydentów miast na przyszłoroczne wybory samorządowe.
Rownie dobrze mógłbym odpowiedzieć, że to przecież nie jeżdżący "starymi rzęchami" ustalają zakazy wjazdu elektryków do garaży podziemnych. A że to popierają bądź cieszą się z tego, z wiadomych sobie powodów, to inna sprawa. Jak Kuba Bogu.
Hola, hola. Czy odczuwasz ostatnio zwiększoną suchość w ustach od tego ciągłego plucia na biedaków?On się musi martwić co włoży na talerz na kolację, więc kompletnie nie interesuje go przyszłość nawet jego dzieci, jeśli jakieś ma, a co dopiero ogólnie innych ludzi. Kompletny brak oszczędności najczęściej niestety niweczy jakiekolwiek myślenie o przyszłości.