Zakupy, doposażenie, elementy eksploatacyjne itp

Bronek

Pionier e-mobilności
dzięki, choć to też (już) nie UE, diabli wiedzą jak z przesyłką, slyszałem że firmy kurierskie potrafią policzyc słono za odprawę celną
Nieprawda. Wszystko od ceny zakupu. Jesli będzie clo to zadzwonią lub mailem przyślą zapytanie. Fedex jest upierdliwy, bo mu sie nie chce samemu okreslać. DHL prawie zawsze cło ale to kurier pobiera. A to jest proporcjonalne. Tu raczej z 30- 50 zł? O ile będzie?

krzyss

Pionier e-mobilności

kARPIU

Fachowiec
wyslalem zapytanie o sruby zabezpieczające do warszawy. Okazuje się ze są i to za 230PLN brutto
nie wiem jak z kradzieżą kół tesli ale przekonywać się nie chce.

Attachments

• sruby.jpg
    sruby.jpg
    163 KB · Liczba wyświetleń: 16

Bronek

Pionier e-mobilności
To ja wiem a propos kuleczki ;-) To tylko filtry kabinowe - kiedys ich nie było i zyję ;-) Mnie to wisi byleby tylko kuz nie zawalil parownika
Kupiłem przez "polski" Amazon ale zazwyczaj kupuje przez "polską wersje niemieckiego Amazona". Wersja niemiecka/polska jest bogatsza a serwis i obsługa ( w polskim) byla super.
Szybko nawet 18 kwietnia kupiony

Tu kupilem https://www.amazon.pl/gp/product/B08YYHYF74/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Last edited:

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
To ja wiem a propos kuleczki ;-) To tylko filtry Kupiłem przez "polski" Amazon ale zazwyczaj kupuje przez "polską wersje niemieckiego Amazona". Wersja niemiecka/polska jest bogatsza a serwis i obsługa ( w polskim) byla super.
Szybko nawet 18 kwietnia kupiony

Tu kupilem https://www.amazon.pl/gp/product/B08YYHYF74/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
Gdyby filtr był naprawdę HEPA, wymagałby zwiększonego ciśnienia, żeby zapewnić odpowiedni przepływ powietrza. 🤔

Bronek

Pionier e-mobilności
Zobaczymy, na razie nie wymieniam, bo to proces w Tesli lekko upierdliwy. Ale zrobie to sam. Póki co nie śmierdzi i dmucha dobrze. Różnie to bywało z tymi filtrami , czasem co roku czasem co dwa trzy wymieniałem. A czasem zapomnialem. Kilka razy szukalem i kombinowalem ;-) Oj z filtrami była zabawa.

Last edited: