elektryk
Pionier e-mobilności
Kilka osób miało pecha i nie że byli uziemieni bez samochodu na wiele miesięcy, ale po prostu mieli kilka serwisów - o to mi chodziło.Czyli w Tesli "jest kilka osób które miały pecha", ale w Kijankach to dramat, rozpacz i zgrzytanie zębów, prawie pewność że zostaniesz bez auta na długie miesiące :-D
Jak mam czas to czytam forum dość dokładnie i wielu przypadków nie kojarzę uziemienia aut Kia w serwisach. Zwykle ludzie piszą na forach o trudnościach, im większe tym wnerw większy.
Ja wątki o serwisach innych marek przeglądam pobieżnie z ciekawości i widziałem choćby ostatnio wpisy, że samochód czekający na serwis dłużej niż miesiąc i później naprawa też dłużej niż miesiąc bo brak części dot. elektryki i nie do końca wiadomo kiedy będą.
Sporo jest też wpisów, że serwisy ASO generalnie znają się słabo lub wcale na elektrykach i wg mnie nie ma co się tutaj doszukiwać zarzutu, tylko pewnej obserwacji - wynika to z prostej rzeczy, elektryków sprzedaje się relatywnie mało w sieciach dealerskich w porównaniu do spalinówek - także musi potrwać zanim będą w tym biegli, prędzej czy później ten problem zniknie.