Zamówienia i odbiory

lookash_c

Pionier e-mobilności
Proponuję dać drugą skrzynkę przytuloną plecami do obecnej i w niej zmieścić potrzebne "bebechy".

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Czyli potrzebowałbyś miejsce na różnicówkę 4 DIM i ewentualnie zabezpieczenie nadmiarowo-prądowe (jeśli nie będzie zintegrowane z różnicówką). Naprawdę obecną skrzynkę użyto tak na styk że 4 DIM nie wejdzie? Jeśli tak to ja chyba poszedłbym w wymianę obecnej skrzynki na większą, nie powinno wyjść dużo drożej od dodatkowej rozdzielni na słupku a nie dość że będziesz miał zrobione zgodnie ze sztuką to jeszcze można zostawić jakiś zapas na przyszłość i ewentualne kolejne przeróbki instalacji. No i odpadnie Ci potrzeba dodatkowego miejsca przy wallboxie.
Mądrze radzisz, z tego co pamiętam to niema tam miejsca... Skrzynka jest wspólna, tzn moja i sąsiada ale na moje działce... To bliźniak.. jej miejsce już tak jest słabe..

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Mam coś takiego, przygotowane pod podłączenie zencar, na kluczyk itp ale mam wątpliwości

IMG_20230705_133605832.jpg

Olecki

Pionier e-mobilności
Mądrze radzisz, z tego co pamiętam to niema tam miejsca... Skrzynka jest wspólna, tzn moja i sąsiada ale na moje działce... To bliźniak.. jej miejsce już tak jest słabe..
To ja bym uderzył do sąsiada i spróbował go przekonać że on też będzie kiedyś potrzebował obwodu do ładowania samochodu (bo już jest przegłosowany zakaz sprzedaży spaliniaków ;) ) i spróbował się podzielić nim kosztami wymiany skrzynki licznikowej na większą z miejscem na dodatkowe obwody i ewentualne podłączenie fotowoltaiki (jeśli jeszcze nie macie).

kiki111

Zadomawiam się
Nie wiem jaki operator ale zakładam że złącze kablowo-pomiarowe jest własnością OSD i raczej nie ma opcji żeby wyrazili zgodę doposażenia części pomiarowej odbiorcy w dodatkowe aparaty. Jedynie wprowadzenie kabli pod listwę zaciskową zalicznikową i budowa osobnego złącza. Zresztą w typowych złączach jest tak mało miejsca w części odbiorcy że nie widzę zbytnio możliwości upakowania tam czegoś dodatkowego.

dsc

Zadomawiam się
Bardzo przepraszam że się tak wtrącę w tę ciekawą dyskusję (tak, śledzę ją z żywym zainteresowaniem, oraz tak, uważam, że te wypowiedzi i fotorelacje są potrzebne i wartościowe), ale ten wątek jest zupełnie nie od opisywania swoich przygód z przyłączami i przydomową infrastrukturą ładowania :) jest tutaj moderator? Niech przeniesie ostatnie 3 strony off-topicowych postów do nowego wątku, no chyba że już istnieje na tym forum właściwa nitka od tego? Potem naprawdę ciężko czegoś szukać w postach.

electricar

Zadomawiam się
Dużo osob zostało z maja / czerwca 2022 co nie mają auta jeszcze ??. Bo ja jestem szczęśliwcem co już ponad rok czeka i dalej produkcji nie ma.

PabloPN

Zadomawiam się
Po prawie 10 miesiącach wreszcie dziś udało nam się odebrać nasze Niro 😁😁😁
Wersja L + pakiet technologiczny, kolor biały perłowy...
Jak narazie przejechane 96km z czego około 60 km po autostradzie...
Średnie zużycie 16,8 kWh/100km więc chyba nie najgorzej 😁👍
Więcej o wrażeniach napisze za kilka dni jak pojeździmy więcej ale te pierwsze są jak najbardziej pozytywne 😁👍
20230711_212947.jpg20230711_212959.jpg20230711_213041.jpg

Attachments

• 20230711_213041.jpg
    20230711_213041.jpg
    2,3 MB · Liczba wyświetleń: 7

Jacek EV

Nowy na Forum
Po prawie 10 miesiącach wreszcie dziś udało nam się odebrać nasze Niro 😁😁😁
Wersja L + pakiet technologiczny, kolor biały perłowy...
Jak narazie przejechane 96km z czego około 60 km po autostradzie...
Średnie zużycie 16,8 kWh/100km więc chyba nie najgorzej 😁👍
Więcej o wrażeniach napisze za kilka dni jak pojeździmy więcej ale te pierwsze są jak najbardziej pozytywne 😁👍
View attachment 11894View attachment 11895View attachment 11897
Gratulacje. Niech jeździ bezproblemowo dając dużo frajdy. U nas zamówienie z początku czerwca. Auto płynie od końca maja.

Mariano

Nowy na Forum
Gratulacje. Niech jeździ bezproblemowo dając dużo frajdy. U nas zamówienie z początku czerwca. Auto płynie od końca maja.
Również gratuluję!!
Ja też czekam na białą perłę.
Ale jak to-Twoje auto płynie od końca maja?
To ile ten transport z Korei trwa ?

Olecki

Pionier e-mobilności
Również gratuluję!!
Ja też czekam na białą perłę.
Ale jak to-Twoje auto płynie od końca maja?
To ile ten transport z Korei trwa ?
Mniej więcej 10 tygodni od wypłynięcia z portu w Korei do dostarczenia do salonu.

Jacek EV

Nowy na Forum
30 maja status auta był:na morzu. 7 lipca dopłynął do Słowenii. Czekam na info od dealera jak dotrze auto. Mam nadzieję że na początku sierpnia będzie do odbioru.

Jacek EV

Nowy na Forum
30 maja status auta był:na morzu. 7 lipca dopłynął do Słowenii. Czekam na info od dealera jak dotrze auto. Mam nadzieję że na początku sierpnia będzie do odbioru.

Jacek EV

Nowy na Forum

Jacek EV

Nowy na Forum