Zamówienia i odbiory

pbr

Posiadacz elektryka
Oczywiście że nie zabroni Ci, ale diabeł tkwi w szczegółach:
- jak zarejestrujesz to nie będzie możliwa dotacja dla klienta końcowego
- czy wystawisz FV ? Większość kupujących chce FV bo leasing itp
- Jak wystawisz FV to zrób tak abyś zapłacił podatek od "dochodu" a nie od całego :D
- Jak nie bedzie FV to maleje ci liczba chętnych oraz następny musi zapłacić 2% PCC - to też jest jakaś kwota

Oczywiście jak wyłożysz i ogarniesz to będzie Ci łatwiej
Chyba może być zarejestrowana, nie może mieć więcej niż 50km przebiegu.

pbr

Posiadacz elektryka
Nikt nie kaze rejestrować samochodu;). Auto na lawetę i pod dom. Kia ze swojego dobrodziejstwa w umowie nie ma zapisu ze nie wyda niezarejestrowanego pojazdu.od
Nie wyda bez rejestracji i ubezpieczenia.

pbr

Posiadacz elektryka
Ja w końcu odebrałem dziś swoją pomarańczkę.
Rzeczywiście obecnie w zestawie dają cegłę polskiego GreenCell-a
Ale za to zdziwiłem się, że w zestawie nie ma kabla Type2-Type2, czyli kolejny zakup po WallBoxie trzeba zrobić :(
I chyba zaczynam szukać oklein na konsolę środkową bo to piano black to porażka.
Cegła 1F czy 3F?
T2-T2 ja też nie miałem, przydaje się ale jak nie masz jakiegoś wyjazdu lub nie potrzebujesz by ładować się w pracy możesz poczekać na jakąś promocję. Na OLX jest koleś który sprzedaje nówki w fajnej cenie.
Z ciekawości czemu kupujesz wallboxa?

pbr

Posiadacz elektryka
Oczywiscie ze tak robia. Juz tak samochod do mnie przyjechał z Warszawy. Oczywiscie na lawecie.
ok, może coś się zmieniło, ja na zamówieniu miałem "Wydanie pojazdu nastąpi w każdym przypadku nie wcześniej niż po dostarczeniu przez konsumenta dowodu jego zarejestrowania"

Bandtio83

Posiadacz elektryka
tak było, ale podobno w tym roku to zmienili i takie auta już się nie kwalifikują, to zainteresowana osoba musi sprawdzić

darru

Nowy na Forum
ok, może coś się zmieniło, ja na zamówieniu miałem "Wydanie pojazdu nastąpi w każdym przypadku nie wcześniej niż po dostarczeniu przez konsumenta dowodu jego zarejestrowania"
Jak tak miałeś taki zapis w umowie to pole manewru jest mniejsze co nie znaczy ze z salonem się nie dogadasz. U mnie takiego zapisu w umowie nie ma.

Last edited:

lookash_c

Pionier e-mobilności
Do końca czerwca samochód "fabrycznie nowy i nie był przed zakupem zarejestrowany lub pojazd zakupiony i zarejestrowany przez dealera samochodowego, importera lub firmę leasingową, z przebiegiem kilometrowym nie wyższym niż 50 km", od 1 lipca będzie "fabrycznie nowy, który nie był przed zakupem zarejestrowany".

bchmiel75

Zadomawiam się
Dzisiaj dołączyłem do grona posiadaczy Niro EV. Mój egzemplarz to Mineral Blue w wersji L.
Za sobą mam pierwsze 150km jazdy. Jak na razie bez żadnych rozczarowań, choć nie ogarnąłem funkcji 'resume' w tempomacie.
Autko w garażu ładuje się z cegły GC, na razie tempo 3.6kW.
Ogarnąłem jako tako podstawowe ustawienia, zrobiłem profil dla siebie i małżonki. Jutro ciut dłuższa droga ok 250km, prowadzi małżonka.
Do zobaczenia gdzieś na trasie.